Vihreä siirtymä kohti kannabista

 

En ole piirtänyt yhtään poliittista pilakuvaa melkein kahteen vuoteen, mutta vanhassa vara parempi. Tämä 3.11.2019 julkaisemani sarkastinen sivallus Vihreän puolueen suuntaan on vihdoin muuttunut viralliseksi totuudeksi. (Tuolloin se ei vielä ollut virallinen totuus, ja löytyipä sellaisiakin Vihreiden edustajia, jotka kommentoivat blogiini silloin, että tällainen vitsailu on pahansuopaa eikä vastaa puolueen todellista linjaa.)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/mea-culpa-poliittisia-puolueita-saa-pilkata/

Täällä blogeissa on nähty huolestuneita puheenvuoroja kannabiksen aiheuttamista ilmastopäästöistä. Tarkistin faktat lyhyen googlauksen kaavalla, ja tulin siihen tulokseen, että:

  • Keskimääräinen käyttäjä USA:ssa polttaa kannabista noin yhden sätkän kolmen päivän välein, eli 122 kpl vuodessa.
  • Kohtuukäytön ylärajana pidetään suurinpiirtein yhden sätkän polttamista päivittäin, eli 365 kpl vuodessa.
  • Jos joku vetää kolme jointtia päivässä, eli noin 1095 sätkää vuodessa, se on useimpien mielestä jo aika paljon.
  • Yhdessä sätkässä on kannabista keskimäärin noin 0.33 grammaa.
  • Yhden kasvihuoneessa tuotetun kannabis-sätkän aiheuttama kuormitus ilmastolle vastaa suurinpiirtein auton ajamista 0.75 litran bensankulutuksen verran.
  • Keskimääräinen autoilija Suomessa ajaa noin 14,000 kilometriä vuodessa, johon tarvitaan bensiiniä keskimäärin noin 966 litraa.
  • Kolme jointtia päivässä vetävä himokäyttäjä pääsee lähelle keskiverto autoilijan ilmastopäästöjä: hänen 1095 sätkäänsä vuodessa aiheuttavat päästöjä saman verran kuin 782 litraa bensiiniä.
  • Kohtuukäytön ylärajalla, yksi jointti päivässä, kannabistin ilmastopäästöt vastaavat vuodessa suurinpiirtein 260 litraa bensiiniä.
  • Keskiverto kannabis-kokeilijan yksi jointti kolmen päivän välein kuormittaa ilmastoa vuodessa saman verran kuin 88 litraa bensaa.

Lähteitä:

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/growing-ounce-pot-indoors-can-emit-much-carbon-burning-full-tank-gas-180977240/

https://engr.source.colostate.edu/insatiable-demand-for-cannabis-has-created-a-giant-carbon-footprint/

Minun kantani kannabikseen on, että ei minun takapihalleni. Vihreälle puolueelle voidaan myöntää kunta jostain Suomen valtion reunalta, jossa saavat pössytellä keuhkonsa käheäksi, mutta minä kannatan sekä tupakan että muiden polttamalla nautittavien aineiden täyskiellon etenemistä kohti asetettua tavoitettaan eli vuotta 2030. Ainakin minun takapihallani, eli kunnassa jossa asun. Mieluiten koko maakunnassa jossa asun.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu