Viimeinen tyhjää äänestänyt persu Mika Niikko tänään: Kannatan NATO-jäsenyyttä.
Ainoa Perussuomalaisten kansanedustaja, joka ei äänestänyt NATO-jäsenyyden puolesta (vaan äänesti tyhjää), Mika Niikko, on tänään ilmoittanut Facebookissa, että hän kannattaa NATO-jäsenyyttä.
https://www.facebook.com/niikkomika/videos/5996677620419634/?locale=fi_FI
Mikähän tässä nyt on? Onko jotkut vaalit tulossa, onko kenelläkään tietoa?
Tulee mieleen Kekkonen, joka vuonna 1944 äänesti Neuvostoliiton kanssa käytävää rauhanneuvottelua vastaan.
1960-luvulla presidentinvaalien aikana asiasta nousseen polemiikin yhteydessä Eino S. Repo riensi selittämään, että Kekkonen menetteli niin ”juridisformaalisista syistä”.
Ilmoita asiaton viesti
Jaha. Viimeinenkin perussuomalainen on siis astunut oikean ymmärryksen tielle. Hauska kuulla. Olisiko ihan hämäläistä sukujuurta, kun on noinkin hidas?
Ja olihan siellä kommentaattoreissa sentään muutamia venäläismielisiä julistamassa, että ”tuhon tielle ollaan menossa ja sotimaanhan tässä ny sitten kohta ruvetaan…”
Muista myös iloita siitä, että Merja Kyllönen (vas), joka oli poissa äänestyksestä, olisi varmaan myös äänestänyt vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei viimeinen perussuomalainen, on siellä kuntapoliitikkoja Helginsissä mm. Laura Korpinen ja Jari Kilpinen, jotka ovat Twitterissä edelleen isoon ääneen NATO-vastaisia. Minähän olen tällainen hiljainen hiirulainen, joka joskus vähän jotain vihjailee. He eivät ole kuten minä.
Ilmoita asiaton viesti
Kukin toimii niiden lahjojen pohjalta, jotka heille on suotu. Ei Niikkoa pidä moittia hitaudesta. Eivät kaikki voi olla yhtä lahjakkaita.
Ilmoita asiaton viesti
Kullekin tarpeensa mukaan, kultakin kykyjensä mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei todellakaan, kuulostaa ihan joltain uskonnolliselta hömpältä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuulostaa toki, mutta se on Karl Marxin kuuluisaksi tekemä, tiettävästi toisen sosialistin August Beckerin lause. Kyse lienee ateisteista, joten uskonnollisuus on varsin rajallista.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea tuota on muuna kuin uskonnollisena dogmina nähdä. Kommunismi mistuttaa kyllä kovasti uskonnollista oppia, vaikkei siinä jumaluutta kai määritellä. Stalin taisikin pitää itseään jumalaisena. Pohjois-korean Kimithän eivät edes häpeile sen esittämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kommunisteilla on uskomuksia. He siis uskovat. Silti termi ”uskonto” saattaa edellyttää uskomista johonkin yliluonnolliseen. Ei sillä etteikö luvattu kommunismin aikakausi, jossa rahaa ei tarvita koska kaikkea on rajattomasti kaikille, olisi lähes yliluonnollinen utopia.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä?
”Vapauden liitto:
Raakaöljyä ja dieseliä voisi ostaa sieltä, mistä halvimmalla saadaan, eli Venäjältä. Sen sijaan, että Venäjä myy öljynsä Saudi-Arabialle, joka voi siten myydä omaansa enemmän ja kalliimmalla meille. Tämän lisäksi järjettömän vihreän sekoitevelvoitteen voisi heittä romukoppaan ja laskea veroja.”
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/8b863e32-1ef8-45a9-ba84-aff92e541018
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä. On harvinaisen onttoa poseerausta kieltäytyä ostamasta Venäjältä, koska se käy sotaa, ja sen sijaa ostaa Persianlahden mailta, jotka käyvät vieläkin tappavampaa sotaa, ja lisäksi korvaavat meidän ostojemme aiheuttaman vajeen ostamalla enemmän… rumpujen pärinää… Venäjältä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/venajan-vastaisilla-pakotteilla-pelleilya-saudi-arabian-ja-yhdysvaltojen-tyyliin/
Lisäksi monet muut länsimaat ovat vain lisänneet ostoja Venäjältä, eli Suomi on taas luokan mallioppilas:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/miten-eri-valtioiden-venajan-kaupan-volyymi-on-muuttunut-vuoden-2022-aikana/
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin. Oma perse edellä vaikka kävelevä vitsi.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin se olisi linjassa sen kanssa, että myönteisissä asioissa Suomi yleensä tekee kaikkea kivaa, koska muutkin.
Ilmoita asiaton viesti
Norja lienee ainoa ei-roistovaltio, jolta olisi öljyä myynnissä. En tunne markkinaa, miksi ostot ovat yleensä Venäjältä eikä Norjalta. Ehkä kaikki Norjan öljy menee jo käyttöön, eikä siinä tapauksessa ole yhtäkään ei-roistovaltiota, jolta olisi käytännössä mahdollista ostaa öljyä tällä hetkellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kiva ja kannatettava ajatus. Jos on tarjolla jotain yhtä hyvää ja kohtuuhintaista tilalle.
Ilmoita asiaton viesti
Jos on kyse poseerauksesta, joka ei oikeasti muuta mitään asiaa maailmassa, vähän samoin kuin 15 vuotta EU:ta edellä oleva ilmastopolitiikka, jos ei ole mitään hyötyä mutta on taloudellista haittaa, minä en anna puoltavaa ääntä sellaiselle hölmöilylle. Pitää olla laaja kansainvälinen rintama samalla linjalla, sitten olisi eri asia.
Ilmoita asiaton viesti
Aloitteita voi aina tehdä. Siis ehdotuksia, ja kyllähän niitä tehdäänkin koko ajan, ja maailman valtiot kokoustavat paljonkin. Ja sopivat aina vähän jotain. Ja tekevät sovitusta pienen osan. Näin se toimii, eikä pienen valtion poseeraus asiaa muuksi muuta.
Öljyn tuottajat eivät kokonaisuutena ”kiristä” Suomea tällä hetkellä. Niitä on monta, yksittäinen valtio ei voi kiristää. Sen sijaan esim. Kiina on yksi valtio, jonka elintärkeys Suomenkin taloudelle on kiistaton. Se on suurempi riski kuin monen valtion eripurainen joukko, jotka eivät helposti vedä kaikki köyttä samaan suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos muu maailma ei boikotoi Kiinaa, en puolla Kiinan boikotoimista, jos siitä on meille itsellemme haittaa, mutta voin puoltaa aloitteen tekemistä sille, että muutkin tärkeät valtiot boikotoivat. Näin se menee: jos toimenpiteestä on haittaa mutta ei hyötyä, sitten en kannata toimenpiteen tekemistä, se olisi poseerausta. Saman asian voi kertoa sanallisesti, asettumatta poseeraamaan mannekiiniksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mika on harjattu, ei muuten jatkoa persuissa.
Näitäkö pitäisi äänestää, mini-burkhat naamoilla mumisivat muutaman vuoden. Ai, oliko tällä seuraamuksia suomalaisille? Ei tietenkään…
Ilmoita asiaton viesti
”Onko jotkut vaalit tulossa”
Onhan se huolestuttavaa, että kansanedustaja muuttaa mielipiteensä näin tärkeästä asiasta vain miellyttääksensä vaalikarjaa.
Tällainen johtaa jatkossa siihen, että eduskuntaan valikoituu edustajiksi ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä asioista äänestäjiensä kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
On kaunis ajatus, että Perussuomalaisissa tai vaikka Kokoomuksessa kansanedustajalla olisi nykyään täysi vapaus myös vaikka vastustaa NATO-jäsenyyttä, ilman että siitä aiheutuisi kurinpidollisia toimia puolueen taholta.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi on myös NATOa vastustavia puolueita, kuten VP. Kevään vaaleissa kansalaiset voivat äänestämällä tukea tai vastustaa Suomen jäsenyyttä Natossa.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Puolueen kautta homma hoituu.
Ilmoita asiaton viesti
Miten toteuttaisit moniulotteisen demokratian puitteissa Suomen NATO jäsenyyden tai puolueettomuuden?
Ilmoita asiaton viesti
Kuten totean moniulotteisen demokratian teoriassani vuodelta 2005, sotilaallinen puolustus on valtiolle ns. jakamaton kysymys, joka käsitellään enemmistön päätöksellä.
https://ionmittler.com/politics/?lang=fi
Ilmoita asiaton viesti
RyZZän kätyreitä te olette kuten Anon sakki. Ei jatkoon, jos promillen äänistä saatte yhteensä, olen huolissani kansakunnan tilasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa varautua olemaan huolissaan, koska tulemme saamaan yli prosentin äänistä koko Suomessa yhteensä.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonko olet valmis lyömään tästä vetoa?
Ilmoita asiaton viesti
En halua ryöstää rahojasi näin helposti, mutta pelataan kunniasta. 0.5 % on meidän kahden esittämän väitteen puolivälissä, mutta raja saa olla hyvin minun väittämäni 1 %: sen yli mennään.
Ilmoita asiaton viesti
Ette mene.
Ilmoita asiaton viesti
0,02%.
Ilmoita asiaton viesti
Taktinen äänestäminen kunniaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niikon oman uran kannalta asialla voi olla merkitystä, kuka häntä äänestää ja missä puolueessa hänelle on tilaa.
Ilmoita asiaton viesti