Virossa on äänioikeus vain 65%:lla aikuisista

Rinteen hallitus (rauha heidän muistolleen) haastoi Unkaria ihmisoikeuksista ja oikeusvaltion periaatteesta. Mutta paljon lähempänä on Viro, jossa ei ole koskaan ollut edes yleistä äänioikeutta. Vain 65% Viron kansasta nauttii oikeutta äänestää valtiollisissa vaaleissa, eli etniset virolaiset. Loput 35% ovat venäjänkielistä alempiarvoista väkeä, jolle ei ole suotu äänioikeutta. Eikä juuri kansalaisuuttakaan. Noin 25% kansasta on hankkinut itselleen Venäjän kansalaisuuden, kun Viro ei kansalaisuutta myönnä, muutama prosentti on Ukrainan tai Valko-Venäjän kansalaisia, ja loput 6% ovat valtiottomia, ei minkään maan kansalaisia.

https://yle.fi/uutiset/3-11091512

https://www.transform-network.net/blog/article/26-years-of-apartheid-and-ethnic-discrimination/

Viron historia Venäjän vallan alla on toki traumaattinen, sitä ei sovi väheksyä. Mutta ryssäviha on väistynyt Suomesta, muutamia vanhuuden höppänöitä lukuunottamatta. Ehkä se vielä joskus väistyy Virostakin.

+2
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu