Virus-professori Lipkin: korona tulee olemaan yhtä ikuinen kuin influenssat

Yksi maailman arvostetuimpia ja kokeneimpia virusten tutkijoita, Columbian yliopiston Infektioiden ja Immuniteetin Laitoksen johtaja, ”virusten metsästäjä” prof. Ian Lipkin, arvioi Espanjan suurimman sanomalehden haastattelussa, että koronan tuhoaminen kokonaan maailmasta tulee olemaan yhtä mahdotonta kuin influenssojen tuhoaminen on ollut. Nehän kiertävät maailmaa koko ajan, vuoden sykleissä, eikä kukaan pysty ratkaisemaan ongelmaa lopullisesti.

https://elpais.com/ciencia/2020-11-25/este-virus-va-a-seguir-entre-nosotros-para-siempre.html

Toimittaja esitti professorille kysymyksen: ”Milloin uskotte että tämä [korona-viruksen] pandemia päättyy?” Professori vastasi siihen kyynisesti, että me tulemme elämään koko lopun elämämme tämän viruksen kanssa. Vaikka kaikki maailman ihmiset rokotettaisiin, sekään ei riittäisi hävittämään tätä taudin aiheuttajaa lopullisesti maailmasta, koska tauti leviää tehokkaasti myös eläinkunnassa.

Ne taudit, jotka ihmiskunta on onnistunut hävittämään maailmasta lopullisesti, ovat olleet vain ihmisen kautta leviäviä, ja yleensä myös aiheuttaneet vakavia oireita jokaisella sairastuneella, ja melko nopeasti. Korona-virus ei täytä mitään näistä kriteereistä, joiden perusteella olisi aihetta uskoa, että tämä taudin aiheuttaja on mahdollista saada hävitettyä maailmasta kokonaan. Rokottamalla tauti tullaan todennäköisesti saamaan hallintaan, mutta vain niin pitkäksi aikaa kuin rokottamista jatketaan.

Jos professorin ennusteet osuvat oikeaan, siinä tapauksessa korona-rokotteesta voi tulla melkoinen ehtymätön rahasampo patentit omistaville yrityksille. Eurooppa on kiirehtinyt tilaamaan rokotetta markkinaehtoisesti toimivilta lääketehtailta. Venäjä ja Kiina ovat puolestaan pohtineet julkisuudessa ajatusta korona-rokotteen asettamisesta globaaliksi julkiseksi omaisuudeksi, jättämällä sen patentoimatta. Kommunismi vastaan kapitalismi, rautainen esirippu on taas hetken aikaa voimissaan (ainakin korona-rokotteen kohdalla), ja historiallisesti varsin tutun teeman äärellä: yksityinen omistus vs. julkinen omistus.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu