Vuosi ei ole 1984, mutta Ranska perustaa Totuusministeriön

Ranskan hallitus on perustamassa uutta virastoa, joka keskittyy valeuutisten ja salaliitto-teorioiden torjuntaan yhteiskunnassa. Kuten arvata saattaa, tähän asiaan kyynisesti suhtautuvat tahot siteerasivat heti Orwellin teosta 1984, ja antoivat uudelle virastolle lempinimeksi Totuusministeriö.

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/desinformation-et-complotisme-la-nouvelle-commission-bronner-interroge-20211005

Totuuden ministeriöinti on nouseva trendi maailmalla. YouTube poisti Saksan suosituimmaksi sosiaalisessa mediassa nousseen RT-uutiskanavan, koska se rikkoi YouTuben tulkinnan mukaan käyttöehtoa, jonka mukaan on kiellettyä esittää korona-rokotteita koskevia väitteitä, jotka poikkeavat viranomaisten virallisesta linjasta. Myöhemmin YouTube on laajentanut tuota käyttöehtoa koskemaan kaikkia rokotteita, ei vain korona-rokotetta. Rokote-kriitikot älkööt vaivautuko julkaisemaan mitään YouTubessa enää vastaisuudessa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/sota-totuudesta-youtube-poisti-saksan-suosituimmaksi-nousseen-rt-uutispalvelun/

Kehitys kehittyy, ja virallinen totuus tulee aina vain totuudellimmaksi. Vai tuleeko sittenkään?

+1
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu