Yhdysvallat osaa kyllä sosialismin, kun kyse on yrittäjyyden tukemisesta

Menestyvään yrittäjyyteen tarvitaan monessa tapauksessa oman idean patentointi tai mallisuojaus, jotta isompi toimija ei kopioi ideaa ja vie markkinoita uuden tulokkaan nenän edestä. Teollisten oikeuksien varaaminen voi olla iso kustannus pienelle puurtajalle. Kustannusten säästämiseksi saatetaan rekisteröidä oikeudet vain Suomessa, tai vain muutamassa tärkeimmässä valtiossa. Kaikissa valtioissa rekisteröinti saattaa käydä aika kalliiksi.

Täytyykö teollisten oikeuksien varaamisen olla niin kallista köyhälle propellipäälle, joka kehittelee autotallissaan uutta mullistavaa keksintöä? Ideoita olisi, mutta rahaa ei kovin paljon. Yllättäen Yhdysvallat on yksi ainoita valtioita maailmassa, jossa noudatetaan sellaista sosialistista solidaarisuuden periaatetta, että pienelle yrittäjälle annetaan reilusti alennusta teollisten oikeuksien rekisteröinnin maksuista. Antaa pienen kokeilla siipiään.

USA myöntää teollisten oikeuksien rekisteröintimaksuista noin 50% alennuksen melko pienille yrityksille, ja jopa 75% alennuksen pienimmille toimijoille kuten yksityishenkilöt ja toiminimet. Annetaan pienelle ja köyhälle mahdollisuus näyttää, mihin hän pystyy.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu