Yhteiskunta höpsii ihmiskaupasta, nopeuskameroista ja doping-valvonnasta

Menee vähän plagioinnin puolelle tämä kielenkäyttö tänään.

 

YLE uutiset höpsi ihmiskaupasta:

https://yle.fi/uutiset/3-11604761

Suomen vankiloissa on arviolta muutamia kymmeniä ulkomaalaisia naisia, jotka on tunnistettu ihmiskaupan uhreiksi vasta rikostuomion langettamisen jälkeen.

Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, joiden mukaan ihmiskaupan uhria ei pidä tuomita rikoksesta, jonka hän on tehnyt ihmiskauppiaiden pakottamana tai painostamana. Jos henkilön tilanne ihmiskaupan uhrina olisi havaittu jo oikeudenkäynnin aikana, silloin tuomio olisi jätetty antamatta.

Mutta kun tuomio on jo annettu, sitä ei enää jälkikäteen kumota, vaikka myöhemmin havaittaisiin että kyse oli ihmiskaupan uhrista.

Höpsistä. Minun ehdotukseni: Henkilön tuomio pitää voida purkaa tuomion antamisen jälkeen samoilla kriteereillä ja samanlaisella näytöllä kuin se voitaisiin purkaa ennen tuomion antamista, varsinkin silloin kun käy ilmi, että rikos on tehty pakotettuna tai painostettuna.

Hopi hopi, muuttamaan lakia tai oikeuskäytäntöä.

 

YLE uutiset höpsi nopeuskameroista:

https://yle.fi/uutiset/3-11604200

Suomessa on käytäntönä, että tolppakameroiden ottaman kuvan perusteella voidaan antaa sakko ylinopeudesta vain siinä tapauksessa, että henkilö voidaan tunnistaa tolpan ottamasta valokuvasta. Hämärä-heikit joskus pilailevat ajamalla tutkaan sataa viittäkymppiä vappunaamari päässä, eikä heitä voida tuomita sakkoihin (ja ajokortin menetykseen), vaikka ajoneuvo olisi tunnistettavissa rekisterinumerosta.

Nyt korona-epidemian aikana on yleistynyt se ongelma, että ihmiset käyttävät kasvomaskia ajaessaan — jolloin heitä ei voida tunnistaa tolpan ottamasta valokuvasta. Avuliaasti YLE myös tiedotti tämän asian koko kansalle, jotta kukaan ei jää osattomaksi tästä rahan arvoisesta vinkistä, miten voit ajaa entistä lujempaa ilman taloudellista riskiä.

Höpsistä. Minun ehdotukseni: Pitäisi siirtyä siihen käytäntöön, että rekisterinumeron perusteella sakko määrätään ajoneuvon haltijalle. Haltija välttyy sakolta vain siinä tapauksessa, että hän pystyy todistamaan jonkun muun ajaneen autoa kuin hän itse. Todistusvelvollisuus ajajan henkilöllisyydestä siirtyy siis poliisilta ajoneuvon haltijalle, ja sakon välttäminen kepulikonstein vaikeutuu olennaisesti.

 

YLE uutiset höpsi urheilijoiden doping-valvonnasta:

https://yle.fi/urheilu/3-11604859

Sensaatiomaisen lihaksikas naisjuoksija Salwa Eid Naser välttyi kilpailukiellolta, vaikka hän jätti väliin doping-testin neljä kertaa 12 kuukauden aikana. Juoksija kommentoi asiaa medialle kylmän viileästi, että kolmet oharit doping-testeistä vuoden aikana ”on ihan normaalia”.

Totta kai se on normaalia, kun kerran siitä ei rangaista, sääntöjen mukaan. Sitähän urheilu on, että taklataan juuri sen verran kuin säännöt sallivat. Kaikkien urheilijoiden pitäisi ilmeisesti jättää doping-testi väliin kolmesti vuodessa, jos haluavat menestyä kansainvälisesti. Kun säännöt ovat sellaiset, ja vain ne menestyvät, jotka optimoivat tekemisensä sääntöjen rajamaille.

Höpsistä. Minun ehdotukseni: Kansainvälisen tason huippu-urheilijat on velvoitettava olemaan löydettävissä. Ei siten että WADAn tarkkailija käy koputtamassa väärän oven takana, ja kun ketään ei ole olevinaan kotona, tarkkailija lähtee pois. Vaan siten että tarkkailija soittaa huippu-urheilijan ilmoittamille luotetuille tahoille, ja kysyy missä sankari on tällä hetkellä. Jos huippu-urheilijaa ei löydy puhelimitse eikä luotettujen tahojen kautta vuorokaudessa, se on kerrasta kahden vuoden kilpailukielto.

Tai sitten mennään nykyisellä systeemillä. Ja kutsutaan Venäjäkin mukaan kisoihin, kun kerran muutkin käyttävät dopingia. Mutta senhän me olemme kyllä tienneet koko ajan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu