Yksiääninen YLE kehuskelee olevansa ”moniääninen” media

Jos haluat tietää totuuden jostain tahosta, arviota pitää kysyä jostain muualta kuin kyseiseltä taholta itseltään. Tämä on universaali lainalaisuus. Muuten voi käydä niin kuin eilisessä YLEn uutisessa, jossa uutisoinnin vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kertoo meille, että YLE on ”moniääninen” media, joka pyrkii tuomaan ”kaikenlaisia näkemyksiä” esiin ”tasapuolisesti”.

LOL, ROFL. (Laughing out loud, rolling on the floor.)

https://yle.fi/uutiset/3-12294867

Jouko Jokisen mukaan YLEn uutisointi noudattaa mm. tällaisia periaatteita:

”Jokaisen on tunnistettava oma elämänsä Ylen journalismista.”

Voin kuvitella monia ihmisryhmiä, jotka ehkä tunnistavat oman elämänsä YLEn uutisoinnista, mutta myös sellaisia varsin suuriakin kristillisiä ihmisryhmiä, joista ei voida sanoa samaa. Pidän myös epätodennäköisenä, että tämä olisi tahatonta ja puhdas vahinko YLEn taholta. Jouko Jokisen korulauseille ei ole katetta hänen omassa toiminnassaan.

”Yleisradion tehtävä on … näyttää monipuolisempi kuva Suomesta ja maailmasta.”

Jos näin on, miksi konservatiivinen tai oikeistolainen kuva Suomesta ja maailmasta on niin aliedustettu YLEn uutisoinnissa?

”Kun toimituksissa mietitään hetki sopivaa kommentoijaa, ensimmäiseksi mieleen tulevan sijaan löytyykin …”

… joku täysin tuntematon henkilö jostain yliopiston käytävältä, joka ei välttämättä ole edes asiantuntija käsiteltävään aiheeseen, mutta jolla sattuu olemaan juuri se yksiääninen mielipide, jollaisen YLEn toimittaja haluaa esittää kansalle yhtenä ja ainoana totuutena.

”Kovaäänisyys kuuluu aina, mutta huomaan miettiväni, kenen ääni ei korona-aikana ole oikeasti kuulunut?”

Virallisen narratiivin kriitikoiden ääni. Pätee myös ilmastonmuutokseen. Saa suorittaa, arvoisa herra Jokinen, jos ajattelitte ihan oikeasti seisoa näiden juhlallisten puheidenne takana. Jota en kyllä usko hetkeäkään.

Voisitte aloittaa vaikka tarkistamalla uutisten kommentoinnin moderoinnin toimintaa. Päästääkö moderointi läpi kaikenlaisia mielipiteitä moniäänisesti? Vai oletko sinä, Jouko Jokinen, ohjeistanut alaisiasi sensuroimaan yleisön kommenteista jotkut tietyt mielipiteet, jotta todellisuus näyttäisi keinotekoisesti yksiäänisemmältä kuin se oikeasti onkaan?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu