Yläosattomista uimarannoista päästäisiin kyllä sopuun
Viikonloppuna maata järisyttäneiden tissi-flashmobien jälkeen odotellaan varmaankin nyt vuosi, ja sitten on taas seuraava tissi-flashmob. Ja sitten vuoden kuluttua seuraava. Julkisella paikalla pukeutumista säätelevä laki ärsyttää anarko-feministejä. Eikä vain heitä, vaan monia muitakin. Minuakin, koska laki on niin epämääräinen.
Alastomuus tai naisen yläosattomuus julkisella paikalla ei ole laitonta, paitsi jos se ”herättää pahennusta muissa ihmisissä”. Tämä on aika erikoista. Onko joku asia laitonta vai ei, ei riipu siis kyseisestä teosta itsestään, vaan siitä, millainen tuuri sattuu käymään sen osalta, onko tuntematon vastaantulija kadulla körttiläinen, kerettiläinen tai äärimuslimi. Sitä ei näe ihmisestä päälle päin kaupungin kadulla, onko hän nudisti vai puritanisti. On siis täysin mahdotonta tietää, mikä on laillista ja mikä ei. Voi vain kokeilla onneaan, ja katsoa miten kävi.
https://yle.fi/uutiset/3-10820968
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005795130.html
https://www.minilex.fi/a/j%C3%A4rjestyslaki-ja-alastomuus
Jos miehenä kävelisin ilman paitaa anarko-feministien illan istujaisiin, ”herättäisin pahennusta muissa ihmisissä” osittaisella alastomuudellani, ja kirjaimellisesti tulkiten olisin ansainnut sakot. Todennäköisesti en kuitenkaan saisi sakkoja. Oikeasti en edes herättäisi moraalista pahennusta äärifeministeissä, vaan ideologista ärtymystä siitä että minulle ei anneta sakkoja. Poliisi ei luultavasti vaivautuisi edes paikalle mittaamaan äärifeministeissä herätetyn pahennuksen määrää, ylittääkö se sakkorajan vai ei.
Kuka tahansa nainen voisi kävellä tavallisissa arkivaatteissa Itä-Helsingin hämärille kujille, jossa voi tulla kadulla vastaan konservatiivisia muslimeja, joiden vaimot peittävät kasvotkin hunnulla. Alastomat naisen kasvot ja käsivarret, kenties vielä sääretkin ”herättäisivät pahennusta muissa ihmisissä”. Mutta sakkoja ei luultavasti tulisi.
Hetkinen, miksi ei sakkoja, vaikka herätetään pahennusta muissa ihmisissä paljastamalla alastonta ihoa julkisella paikalla? No se nyt vain on niin. Itse asiassa ei riitä, että herätetään pahennusta ohikulkijoissa, vaan alastomuuden täytyy lisäksi olla paheksuttavaa oletetun keskimääräisen ihmisen mielestä. Vaikka tämä keskimääräinen ihminen ei olisi edes läsnä tilanteessa. Mutta jos ne henkilöt, jotka sattumalta ovat läsnä tilanteessa, eivät pahastu, siinä tapauksessa ei haittaa vaikka alastomuuden taso olisi paheksuttavaa oletetun keskimääräisen henkilön mielestä, jos hän ei ole läsnä näkemässä tilannetta.
Selkeä homma? No ei ole. Tämä ei minun tietääkseni ole lainsäädännön tarkoitus yleensä ottaen, että jonkun teon laillisuus tai laittomuus perustuu näin epämääräisiin ja satunnaisiin tekijöihin, joita teon tekijä ei voi välttämättä edes itse todeta tai kontrolloida. Olisi mielekkäämpää, että laki kertoisi selkeästi mikä on luvallista ja mikä ei. Ettei elämä ole kuin lottokupongin täyttämistä. Katsotaan antaako arpaonni tänään sakot vai ei.
Laki pukeutumisesta julkisella paikalla pitäisi kirjoittaa selkeään ja yksiselitteiseen muotoon: Ihmisillä on velvollisuus peittää julkisella paikalla kaikki korostetusti erogeeniset ruumiinosat (joita ovat sukuelimet, peräaukko ja naisten nännit). Kunnat voivat kuitenkin asettaa lievempiä tai tiukempia määräyksiä tietylle rajatulle alueelle, jotta muunlaisen pukeutumiskoodin kannattajat pääsevät toteuttamaan kulttuurisia mieltymyksiään.
Moni kunta on perustanut nudistirannan, joka on julkinen mutta rajattu alue, jossa saa poiketa siitä pukeutumisen tasosta, jota edellytetään muutoin julkisilla paikoilla. Tämä on selkeä peli kaikille osapuolille, jos nudistiranta on selkeästi merkitty, parhaassa tapauksessa aidattu kuten Helsingin Seurasaaressa. (Aina näin ei ole, sellaisiakin nudistirantoja on, jonne voi eksyä metsän läpi vahingossa.) On tarpeetonta valittaa tai pahastua sellaisesta toiminnasta, jota on helppo välttää. Kun ei mene sinne, välttyy pahastumiselta.
Naisten yläosattomuuden nimenomaisesti sallivia rantoja ei taida olla juuri perustettu Suomessa, vaikka sellaisten rantojen kysyntä lienee moninkertainen nudistirantoihin verrattuna. Ainakin jos yläosattomuus on sallittua mutta ei pakollista. Niinpä uimarannalla yläosattomana flash-mobbaava äärifeministi on sivullisten mielipiteiden ja poliisin asenteen armoilla, rapsahtaako sakot vai ei. Kaikki osapuolet ovat vihaisia: äärifeministi on vihainen siksi, että yläosattomuudesta voi ehkä saada sakot, ja teini-ikäisten poikiensa kanssa samalle uimarannalle saapunut uskonnollinen henkilö on vihainen siksi, että äärifeministi saa sakot vain ehkä. Eivätkä ne sakot tee tapahtunutta tekemättömäksi. Sakot eivät ole este millekään toiminnalle, ne ovat vain rasite.
Jos tarjolla olisi naisten yläosattomuuden sallivia uimarantoja, sekä yläosattomuuden nimenomaisesti kieltäviä uimarantoja, siinä tapauksessa kaikki osapuolet säästyisivät pahastumiselta. Näiden uimarantojen käyttöastetta voitaisiin tilastoida, ja tehdä siitä johtopäätöksiä, kuinka paljon on kysyntää ja tarvetta kunkin pukeutumiskoodin mukaisille uimarannoille. Jos saan ennustaa tulevaisuutta, niin yläosattomuuden sallivat uimarannat olisivat melko suosittuja käyntikohteita vedessä ja auringossa kylpevälle yleisölle, mutta naisten yläosattomuus siellä olisi melko harvinaista. Suvaitsevaisuus on yleisempää kuin se harvinaisuus jota suvaitaan. Ja alastomille rinnoille löytyy helposti enemmän katsojia kuin paljastajia.
Vihaiset anarko-feministit olisivat vihaisia vielä tämän jälkeenkin, koska anarkia löytää aina kohteen vihattavaksi: esimerkiksi se naisten yläosattoman pukeutumisen kieltävä yhteiskunta uimarantojen ulkopuolella, jossa pätee demokraattinen kansan enemmistön mielipiteen laki. Siinä riittää anarkisteille vihattavaa vielä tulevaisuudessakin.
Äkkiseltään uskaltaisin väittää ongelman naisten yläosattomuudesta olevan ihan puhtaasti naisten välinen. Ainakin minun on hankala kuvitella miestä, jolle naisen yläosattomuus olisi yhtään sen suurempi ongelma kuin miehen paidattomuus. Että ei kun yläosattomana vain, jos siltä tuntuu.
Toki sitten pitää muistaa, ettei pidä ahdistua mahdollisesti saamastaan huomiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Blogissa mainittiin todennäköinen esimerkki: teini-ikäisten poikien kanssa uimarannalle saapunut uskonnollinen perheenisä tai äiti. Uskonnoksi kelpaa yhtä hyvin kristinusko, islam, Jehovan todistajuus jne.
Kaipa asiaan voi liittyä mustasukkaisuuttakin. Ei jokainen vaimo ilahdu siitä että he kulkevat miehen kanssa yhdessä sosiaalisessa tilanteessa, jossa läsnä olevat muut naiset ovat eroottisessa mielessä erityisen kiinnostavia katsottavia hänen miehelleen. Eikä jokainen mies ilahdu siitä että hänen vaimonsa kulkee julkisella paikalla sosiaalisessa tilanteessa rinnat paljaana.
On syitä, miksi kansa kiertää nudistirannat kaukaa (suurin syy: oletettu velvoite alastomuuteen), ja on syitä, miksi osa kansasta kiertäisi myös yläosattomuuden nimenomaisesti sallivat rannat kaukaa. Kuinka suuri tai pieni osa, en lähde arvaamaan mitään. Sitten sen näkisi, ja siitä voisi tehdä johtopäätöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen noista esimerkeistäsi pistää kysymään, miksi ihmeessä yhteiskunnan pitäisi olla se, joka fiksaa asian kieltämällä jotain.
Jos suuri spagettihirviö ei tykkää tisseistä (tai tykkää liikaa tisseistä), niin miksi ihmeessä niiden, jotka eivät elä suuren spagettihirviön opetusten mukaan, pitäisi olla rajoitusten kohteena?
Jos joku ei saa parisuhteessaan sovittua, voiko tissejä tiirailla tai esitellä, niin miksi ihmeessä sen pitäisi olla muiden ongelma?
Tämäkin on vain yksi lisä pitkään listaan asioita, joissa ihmiset eivät saa omaa päätään järjestykseen, ja siksi vaativat että miljoonat muutkin pitää komentaa ruotuun.
Ilmoita asiaton viesti
Ihminen tavoittelee onnellisuutta. Politiikassa se ilmenee siten, että ihmiset äänestävät poliitikkoa joka lupaa asioita jotka tekevät äänestäjän oletetusti onnelliseksi. Valtiolla on lopulta vain kolme vaihtoehtoa, joko ei tehdä ketään onnelliseksi, tai tehdään vain enemmistö onnelliseksi, tai sitten etsitään mahdollisuuksia tehdä myös vähemmistöjä onnelliseksi samaan aikaan, mahdollisesti vähän eri paikassa. Näistä keskimmäinen vaihtoehto on tyypillisintä politiikan tekoa, ja sen loppupäätelmä on Suomessa toistaiseksi ollut se, että vain nudistirannalla henkilö voi olla takuuvarma siitä, että erogeenisten ruumiinosien paljastaminen julkisella paikalla ei johda rikosseuraamuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
”Toki sitten pitää muistaa, ettei pidä ahdistua mahdollisesti saamastaan huomiosta.
Tämä kaipaa pientä tarkennusta: Huomiota voi antaa eri tavoin, ja ei-toivottavan raja on julkeassa tuijottelussa ja seksistisissä huomautteluissa, mikä koskee kaikkia tilanteita riippumatta siitä, olivatko tissit paljaana vai piilossa. Ja tästä on juuri kyse: Nämä naisaktivistit haluavat rintansa alueelle, jossa niitä kohdeltaisiin tässä suhteessa asiallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Huomauttelun suhteen asia on selkeä, mutta ”julkeasta” tuijottelusta puhuminen on (forgive me my french) ihan puhdasta hevonpaskaa.
Kukaan ei pysty mitenkään objektiivisesti määrittelemään mikä on ”julkeaa” tai edes tuijottelua, joten tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että joku haluaa kulkea julkisella paikalla rinnat paljaina, ja samalla määritellä kuka sen saa huomata ja kuka ei.
Ilmoita asiaton viesti
Julkealla tuijottelulla tarkoitetaan katseen intensiivistä kohdistamista kohteeseen (tässä rintoihin), joka ilmenee pään suuntaamisena niihin niin pitkäksi aikaa, että tapahtumaa ei voi tulkita satunnaiseksi ympäristön tarkkailuksi. Lähietäisyydeltä silmien stereonäkemisen kohteen voi päätellä vielä paremmin. Julkean tuijottamisen tunnistaa myös siitä, että se on kohteen havaittavissa eikä muutoinkaan vaikuta tahattomalta. Lisäksi julkeutta voivat korostaa eleet, joilla halutaan ilmaista se, että tekee oman tuijottelunsa tiettäväksi.
Luulenpa, että niin tuijottelijalla kuin tuijotuksen kohteellakaan ei ole vaikeuksia tunnistaa tilanne. Totta kai tässä on olemassa harmaa raja julkean ja ei-julkean välillä, mikä ei estä selvien tapausten tunnistamista.
Mitä tulee siihen, kuka saa määritellä, mitä saa tuijotella tällä tavoin julkeasti ja mitä ei, asia ei periaatteessa muutu miksikään sen mukaan, onko kyse paljaat tai peitetyt rinnat tai mikä tahansa muu eroottisia ajatuksia mahdollisesti herättävä kehonosa. Solakiven muotoilu ”huomaaminen” kuulostaa tuijottelua vähättelevältä: Kyllä toki saa huomata!
Ilmoita asiaton viesti
Ja minäpä luulen taas ihan päin vastoin. Olen ollut seurueessa, jolla on tullut avautumaan tuijottelusta sellainen henkilö, jota kukaan porukassa ei siihen mennessä ollut edes huomannut. Oltiin silti kuulemma koko porukka oikeen rivissä pervosti tuijotettu.
Olen ollut seurueessa, jonka kimppuun on käyty fyysisesti, koska kuulemma pilkkasimme ja nauroimme ohi kulkevia ihmisiä. Ei huomattu koko ihmisiä siihen saakka kunnes ensimmäinen kävi rinnuksiin kiinni.
Sillä, että joku kokee jotain tapahtuneen ei ole välttämättä mitään yhtymäkohtaa siihen, mitä oikeasti on tapahtunut. Siksi huomion pitäisi kohdistua objektiivisesti todennettaviin asioihin, ei siihen mitä joku kokee tapahtuneen.
Ilmoita asiaton viesti
Solakivi on oikeassa, että riski väärin- ja ylitulkinnalle on olemassa. Se ei kuitenkaan tuota itse käsitteen määritelmää miksikään muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen koko lapsuusikäni sekä aikuisuuteni viettänyt saaristossa naapureiden sekä sukulaisten kanssa, että joka toinen päivä kukin naapuri vuorollaan mökeissään lämmittävät saunan ja kaikki tulevat sinne yhdessä saunomaan, syömään ja juomaan. Saunomisen aikaan kaikki ovat alasti. Turhaa sitä on piilotella.
Turussa menen mieluummin sinne nudistirannalle kuin sinne yleiseen uimarantaan. Miksikö? Siinä yleisessä on aivan liian paljon ihmisiä. Nudistirannalla siellä on paljon tilaa eikä alastomuus minua haittaa.
Sama juttu on ystävieni sekä kavereiden järkkäämät mökkijuhlat, sielläkään porukka ei mitään saunan aikana olla pukeissa vaan alasti joka iikka sukupuolesta huolimatta, osa voi pitää ne uima-asut päälle, jos kovasti hävettää.
Ilmoita asiaton viesti
Suurehko vähemmistö Suomen väestöstä jakaa tämän kokemuksen ja ajattelutavan. Toisaalta merkittävälle osuudelle väestöstä se tuntuu mahdottomalta ja ahdistavalta jo ajatuksenakin, saati sitten että joutuisi osalliseksi siihen. Uskonnolliset syyt eivät ole ainoita, erityisesti teini-iässä moni piiloutuu jopa omalta sukupuoleltaan, koulujen uimatunneilta lintsataan ympäri Suomen ihan urakalla, koska siinä yhteydessä joutuisi olemaan alasti samaa sukupuolta olevien luokkakavereiden kanssa, kehitysvaiheessa jonka aikana henkilön itseluottamus on alakantissa. Siitä häveliäisyydestä lähes kaikki pääsevät yli muutamassa vuodessa, mutta nudistiseen käytökseen asti päätyy silti vain vähemmistö väestöstä aikuisenakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Yleistyvä ihosyöpä hoitaa tuonkin ongelman ajan kanssa.
Koska pigmentti ei suojaa pohjois-eurooppalaista ihoa, niin kautta aikain ihmiset ovat ymmärtäneet sen, että ihon palaminen ei ole hyvästä. Pukeutumiselle on ollut siis muitakin syitä kuin pelkkä siveellisyys.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla aika epäolennainen aspekti tuo tässä keskustelussa. Jos käyttää pikkubikineitä, niin eivät ne niiltä säteiltä juuri sen enempää suojaa kuin monokinitkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näin aikoinaan tunnetun italialais taiteilijan, Dari Fo:n esityksen ”Mysterio puffo”.Esityksessä kuvattiin oikeuden istuntoa, jossa nainen tuomittiin epäsiveellisestä käytöksestä julkisella paikalla, koska hänen hengityksen tahdissa heilahtelevat rintansa ärsyttivät/kiihottivat miehiä. Oikeus aivan luonnollisesti kielsi naista ”hengittämästä” julkisella paikoilla. Tämä Dario Fo:n esitys sai yleisön nauramaan vesissä silmin. Hän sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1997. Dario fo. tekemä TV-sarja kiellettiin aikoinaan aikoinaan, koska se sai ihmiset nauramaan poliitikoille. (Wikipedia).
Joten ei mitään uutta taivaan alla.
Muuten Indonesiassa on muoti ilmiöt levinneet suuresta maailmasta niin, että naiset käyttävät kireitä ”letkins” mallisia housuja, jotka paljastavat heidän kauneutensa uimapukuakin tarkemmin. Vaikka alapään ja hävynkin muodot on tarkasti nähtävissä, niin pää peitetään värikkäällä huivilla islamin pukeutumis sääntöjä noudattaen. Kyllä naiset aina ovat osanneet saada miesten huomion kulttuurista riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Kolmiulotteinen käsitys naisen muodoista on useinkin tarjolla arvioitavaksi, julkisellakin paikalla. Väljä burkha on keksitty siksi, että näin ei olisi. Arabi tuttavani väittää, että tiukassa islamilaisessa kontekstissa naisesta ei näe juuri muuta kuin silmät, mutta ne silmät onkin sitten meikattu ja ripset pidennetty, ja ne koetaan aidosti eroottisina. Seksuaalista dimorfismia sekin, kun on keksitty sinänsä täysin keinotekoinen traditio, jolla naisten silmät saadaan näyttämään korostetusti naisellisilta. Fetissihän siitä sitten muodostuu ajan myötä. No sekin ongelma on ratkaistu niissä maissa, joissa myös silmien peittäminen on pakollista, sellaisen paksun verkon taakse. Kaikki ongelmat elämässä on ratkaistu, nyt on hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä astuu esiin miesten mielikuvitus, jonka tuloksena voidaan kuvitella nainen niin haluttavaksi ja eroottiseksi kuin suinkin. Karu todellisuus ei häiritse eikä rajoita miehen luovaa mielikuvitusta. Sopivasti peittelemällä naiset saavat yhä miesten mielikuvituksen liikkeelle.
Kun alaston totuus mahdollisesti sitten paljastuu, onkin usein jo liian myöhäistä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä astuu esiin se tosiasia, että sukupuolivietti on ihmisessä itsessään, siitä ei pääse eroon. Vietti tulvii yli aidan matalimmasta kohdasta, olipa se matalin kohta missä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Totta lienee se, että mistä puute, siitä puhe – tässä tapauksessa himo.
Ongelmallista tässä vain on, että Mittlerin esittämän kaltaisilla luonnonvoimakuvauksilla on perusteltu sitä, että naiset on pakotettu peittämään itsensä, etteivät miespolot täysin riehaantuisi, kun eivät itselleen mitään voi – naiset on siis syyllistetty siitä, että miehet eivät ole käyttäytyneet ihmisiksi. Suomalainen yhteissaunomiskulttuuri kertoo hyvin siitä, miten alastomuudelle voidaan antaa jotensakin neutraali ja näitä luonnonvoimia tehokkaasti uhmaava konteksti.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaan Suomessa ei ole laajaa yhteissaunomisen kulttuuria, se on vähemmistön harrastus. Saksassa kuulemma on paljon laajempaa kyseinen toiminta, näin kerrottiin jopa YLE uutisissa asti taannoin.
https://yle.fi/uutiset/3-10135710
Ilmoita asiaton viesti
Tässä taustaa tälle keskustelun versolle:
https://www.yumpu.com/fi/document/read/20407505/yhteissaunominen-suomessa
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on täydellinen vartalo, ainakin nuorempana oli. Niinpä en halua olla ilman paitaa, en edes uimarannalla, koska homot saattavat katsella.
Ilmoita asiaton viesti
”Tämä ei minun tietääkseni ole lainsäädännön tarkoitus yleensä ottaen, että jonkun teon laillisuus tai laittomuus perustuu näin epämääräisiin ja satunnaisiin tekijöihin”
Kyllä se sellaista vain on varmaan kaikkien lakien kanssa. Eihän sitä tarvitsisi käräjiä istuakaan, jos lakikirjasta löytyisi suoraan vastaukset kaikkeen. Mutta aina on kovasti miettimistä, oliko tämä esim. pahoinpitely vai törkeä pahoinpitely, törkeä pahoinpitely vai tapon yritys, vai ei mikään.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti oikeudenkäynti järjestettäisiin myös siinä tapauksessa, että syyttäjän mielestä asia on täysin selvä ja syytetty on ihan syyllisen näköinen, näkeehän sen jo kaukaa.
Liberaali maailmankatsomus perustuu ”oikeuksiin”. ”Minulla on oikeus tehdä näin ja näin.” ”Tämä on minun perustuslaillinen oikeuteni!” Jos laki on epämääräinen, silloin kansalainen ei voi luottaa siihen että hänellä on oikeuksia, kun ne oikeudet on määritelty epämääräisesti. Ei voi tietää oliko oikeus vai ei, sen näkee sitten tuurilla ja tapauskohtaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti järjestetään, mitä oikein kuvittelet?
Ilmoita asiaton viesti
Tartuin vain lillukanvarteen ”eihän sitä tarvitsisi käräjiä istuakaan, jos lakikirjasta löytyisi suoraan vastaukset kaikkeen.”
Ilmoita asiaton viesti
80-luvulla:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005796193.html
Ilmoita asiaton viesti
USA:n hippien 60-luku se vasta oli jotain. Mutta näin kerrotaan, että 1980-luku ja 1990-luku olivat tältä osin Suomessa hieman liberaalimpi aikakausi, vaikka eivät vedäkään vertoja hippien 1960-luvulle.
Ilmoita asiaton viesti
”Laki pukeutumisesta julkisella paikalla pitäisi kirjoittaa selkeään ja yksiselitteiseen muotoon: Ihmisillä on velvollisuus peittää julkisella paikalla kaikki korostetusti erogeeniset ruumiinosat (joita ovat sukuelimet, peräaukko ja naisten nännit). ”
Saisiko rintansa pois leikkauttanut nainen sitten kulkea ylävartalo paljaana tilanteessa, missä se pidetään miehillekin sopivana?
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai. Mutta käytännössä on niin, että rintojen amputaatio syöpähoitojen tms. yhteydessä on asia jota pyritään useimmiten salaamaan esim. vartalon ulkopuolisella implantilla rintaliivien sisällä. Ihminen haluaa nauttia täydellistä mainetta, vaikka olisi epätäydellinen. Sen takia en ennusta, että yläosattomuden suosio lähtisi erityisen suureen suosioon naisten keskuudessa in the foreseeable future (minun elinaikanani), koska naiset ovat tietoisia vallitsevasta kilpailutilanteesta ja omasta asemastaan siinä, ja jättävät mielellään osallistumatta siihen kilpailuun, koska tappiolle jääminen ja pahimmassa tapauksessa ivallisen kommentin kuuleminen harmittaisi. Ketuttaisi se miestäkin kuulla naisten kuiskuttelevan, kuinka pienet kulkuset tuolla ukolla on.
Ilmoita asiaton viesti
Eroottisuus niin kuin kauneuskin on katsojan silmissä, – ja mielikuvituksessa.
Joskus 1500 luvulla säädyllisyyteen vedoten miehiä velvoitettiin käyttämään ”Kalukukkaroa”. Myöhemmin sen käyttö kiellettiin epäsiveellisenä koska kalukukkarot alettiin muotoilla sukuelimiä korostaviksi ja lopulta niistä tehtiin topattuja ja huomiota herättävän muotoisia.
Sama ilmiö on havaittavissa naisten rintaliiveissä, joissa on rintojen muotoa ja kokoa korostavia ominaisuuksia, jolloin vaikutus on alkuperäistä tarkoitukseen nähden päinvastainen.
Tällaiset rintaliivien käyttö julkisella paikalla pitäisi mielestäni ehdottomasti kieltää samoin liian syvään hengittäminen.
Ilmoita asiaton viesti
Rintaliiveillä on kyllä erotiikkaa vaimentava vaikutus julkisella paikalla, koska kaikki tietävät että ne muodot jotka naisella näemme, ovat rintaliivien muotoja, ei naisen rintojen muotoja. Ketä ne rintaliivit kiinnostavat? Naisen rintojen muoto voisi kiinnostaakin, mutta niistä emme tiedä kovin paljon, koska rintaliivit tuottavat muodon siinä välissä.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri. Maksamakkarakin nähdään miehisen katseen kautta.
Ilmoita asiaton viesti