YLE Kioski: Ukrainan pakolaisten hyvä kohtelu on todiste rasismista

Ehkä hieman vasemmalle ideologisesti kallellaan olevat, nuorisolle suunnatun YLE Kioskin toimittajat sanovat eilisessä Instagram-julkaisussaan, että EU-maiden positiivinen suhtautuminen Ukrainan pakolaisiin, verrattuna Afrikasta saapuviin pakolaisiin aiempina vuosina, on todiste rasismista eurooppalaisten asenteissa.

https://www.instagram.com/p/Ca4RjWAtc7O/

(Tuossa julkaisussa on monta sivua. Siirry seuraaville sivuille klikkaamalla kuvan päällä olevaa nuolta oikealle.)

Eivät nuo toimittajat täysin hakoteillä ole jokaisessa argumentissaan, mutta olisi heiltä voinut löytyä sen verran rehellisyyttä ja toimittajan itsekunnioitusta, että olisivat maininneet eurooppalaisten asennoitumiseen vaikuttavien syiden joukossa sen, että Afrikan pakolaisista suurinta hätää kärsivä köyhin osa jää pakolaisleireille Afrikan maaperälle, kun varakkaampi keskiluokka maksaa kymppitonnin salakuljettajille Välimeren ylittämisestä. Ja että Afrikasta saapuvat pakolaiset ovat enimmäkseen hyväkuntoisia nuoria miehiä, kun taas Ukrainan pakolaiset ovat lähes pelkästään lapsia, naisia, sairaita, vanhuksia ja vammaisia. Olisi tämän voinut mainita, koska se on mielikuva, joka vaikuttaa ihmisten asenteisiin.

YLE Kioskin toimittajat huomauttavat, että moni toimittaja uutisoi Ukrainan sodasta innokkaammin kuin on uutisoitu muista sodista, ja sekin vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Näin varmasti on, että se vaikuttaa kansan asenteisiin kun YLE ylläpitää uutistensa etusivulla jatkuvasti Ukrainan sotaa koskevaa erikoisraportointia. Tältä osin kritiikki osuu YLEn omaan nilkkaan, koska juuri YLE antaa Ukrainan sodalle sellaista erityiskohtelua verrattuna muihin sotiin, jota YLE Kioskin toimittajat luonnehtivat osoitukseksi rasismista.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu