YLE lobbaa naisten yläosatonta pukeutumista, osa 10+
YLE kirjoittaa naisten yläosattomasta pukeutumisesta. Mutta älkää hätääntykö: puolustelevaan sävyyn totta kai, koska YLE on neutraalisti valinnut, mitä mieltä tästä asiasta pitää olla. Poliittisesti ja ideologisesti neutraali YLE lobbaa tässä naisten yläosattoman pukeutumisen puolesta, osa 10+ (niin paljon yli 10, että en pysy enää laskuissa mukana):
Yksityinen yritys saisi vapaasti sallia tiloissaan millaisen pukeutumisen vain. Ei laki rajoita sitä, kun sekasaunominen alasti ja nudismi ovat laillisia. Ei ole kovin paljon näkynyt sellaisia yrityksiä, joilla olisi uskoa, että se tekee hyvää asiakasvirralle ja yrityksen taloudelle, jos sallii naisten yläosattoman pukeutumisen uima-altaalla. Jos joku näkisi siinä hittituotteen ja hyvän bisneksen, totta kai raha kelpaa, ja sellaista konseptia kokeiltaisiin. Mutta totuus on, että tavallinen kansa viihtyy uidessa mieluiten vaatteissa. Yläosaton Serena tai Flamingo tyhjenisi lapsiperheistä. Bad for business.
Nudistirantojen käyttäjämäärä lienee noin 1 % tavallisten uimarantojen käyttäjämäärästä. Siitä sen näkee, mitä kansa tahtoo, kun vallitsee vapaus ja on vaihtoehtoja: miten kansa äänestää jaloillaan? Heidän jalkansa kulkevat kohti tavallista uimarantaa, jossa ollaan vaatteet päällä.
Mutta sosialismissa voisi kokeilla valtion rahoilla sellaistakin konseptia, jolle on vähemmän kysyntää. Ei ole väliä, paljonko tulee kävijöitä, se on julkista rahaa. Kaikilta pois, mutta vain niille eduksi, joille palvelu kelpaa vielä jatkossakin. Kuulostaa ihan perinteiseltä ”hyvinvointi-valtion” konseptilta, jossa verotetaan kansaa palveluiden tuottamiseksi, mutta palveluita tuottavilla virkamiehillä ei ole velvollisuutta selvittää, millaista palvelua kansa haluaa. Virkamies päättää, millainen on hyvä.
Asiaan olisi yksinkertainen ratkaisu, jota käytetäänkin jo islamilaisten naisten toiveiden takia jonkun verran: todetaan, millaisia erilaisia mielipiteitä esiintyy väestön keskuudessa, ja sitten toteutetaan niitä aikataulutetusti, tai vaikka eri uimahalleissa kokoaikaisesti. Jostain syystä pieni vähemmistö islamilaisia naisia on saanut toiveensa läpi, mutta heitä paljon suurilukuisempi joukko yläosattomuuden puoltajia tai kieltäjiä eivät ole mukana näissä harkinnoissa erityisryhmänä, jonka toiveita julkisen palvelun tulisi palvelella.
Politiikka on rikki. Se näkee pienten vähemmistöjen toiveet ja tarpeet, mutta on jopa tahallisen sokea suurten väestöryhmien toiveille ja tarpeille. Siten kuin vaikka YLEn toimittaja tässä artikkelissa. Todetaan vain, miten asian ”pitäisi olla” kaikille. Sivuuttaen sen tosiasian, että kaikki eivät tykkää siitä. Huomioiden silti joidenkin erityisryhmien toiveet, aivan kuin jonon ohi ja etusijalla, suorastaan punaista mattoa levittäen ja syvään kumartaen.
Paras ratkaisu olisi tehdä samoin myös muille väestöryhmille kuin valituille erityistä kohtelua saaville marginaaliryhmille: kartoittaa, mitä ihmisryhmät haluavat, ja sitten tarjoa palvelua monipuolisella asenteella. One size doesn’t fit all. Jos palvelu tuotetaan kaikkien rahoilla, sen tulisi olla kiinnostunut kaikkien arvomaailmasta ja tarpeista.
90-luvun laman aikana, kun yritettiin kaikin keinoin houkutella asiakkaita, monet tavalliset kapakat jopa maalaispaikkakunnilla alkoivat pitää yläosattomia tarjoilijattaria. Tiedän myös erään pikkupaikkakunnan kultasepän liikkeen, jonka nuori naisomistaja houkutteli asiakkaita samalla keinolla.
Tuo buumi loppui sitten vähitellen laman päättyessä ja myös uimarannoilla alkoi entistä vähemmän näkyä yläosattomuutta. Nämä ovat sellaisia ”tulee ja menee” -ilmiöitä, joita on ilmeisesti ollut kautta aikojen. Nyt tuntuu taas tuo yläosattomuus olevan kurssissa. Oscar-gaalan jatkoilla oli kuvista päätellen naisilla jopa läpinäkyvät harsot koko vartalon osalta.
Ilmoita asiaton viesti
Ravintoloiden buumi ei kiinnostanut kaikkia eikä kelvannut kaikille, oli jopa marginaalin touhua, tuskin väestön enemmistön käyntikohde. Mutta sekin hiipui, kun marginaali tuli vaiheeseen ”tämä on niin jo nähty”, ja suurin osa väestöstä kiersi kuppilat kaukaa. Markkinaehtoinen johtopäätös oli, että topless is bad for business.
Ilmoita asiaton viesti
Tuntuu naisten rinnat olevan vaikea asia blogistille.
Ottamatta kantaa pukeutumissääntöihin sinänsä, on ihan älytöntä vedota nudismin marginaalisuuteen, kun kyse ei ollut siitä, että kukaan olisi alasti. Tuossa jutussahan kyse oli minmenomaan tilanteesta jossa kaikki ovat pukeutuneena niin, että sukuelimet peityvät.
Aiheen vierestä, kritiikkisi Yleä kohtaan oli näköjään tavoittanut toimituksen, kun eilisessä tentissä kysyttiin kannattaako puolue NATO-jäsenyyttä. Eikö ollutkin mahtava juttu? Kyllä nyt saimme Yle-verolle vastinetta.
Ilmoita asiaton viesti
Todella mahtavaa. IHQUa. Myös yläosaton pukeutuminen on marginaalista, paljon lähempänä nudismin kuin pukeutuneisuuden suositoa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen vahvasti eri mieltä. Havaintojeni mukaan noin puolet ui yläosattomissa julkisilla paikoilla. Käsittääkseni nakuna uiminen on hyvinkin suosittua, mutta sitä tehdään pääosin vähemmän julkisessa ympäristössä.
Ilmoita asiaton viesti
Voi sen noinkin sanoa, että puolet yläosattomissa. Kyllä sinusta vielä feministi saadaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei muuten saada. Olen yhdenvertaisuuden kannattaja, joten jo nimitys feminismi tekee aatteesta mahdottoman hyväksyttäväksi. Sitä paitsi feministit tuppaavat sekoilemaan [lopputulosten] tasa-arvosta, mikä on sekä mahdoton että puistattava ajatus.
Usein rinnat ovat valtaosaltaan paljaana jo nyt, joten en oikein ymmärrä mitä sinä vastustat. Mikä naisen nännistä tekee niin erilaisen kuin miehen nänni on?
Ilmoita asiaton viesti
Minun kyselytutkimukseni osoittavat, että miehet suhtautuvat intohimoisesti naisen vartalon strategisiin osiin. Syitä tähän tutkimukseni eivät osoita, eikä se ole välttämätöntäkään tietää, miksi maailma toimii. Tärkeintä on tietää, miten se toimii, niin osaa elää toimivalla tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko että naisen nänni on jotenkin strateginen vartalon osa, mutta miehen ei?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Kyselytutkimukseni osoittaa tämän, mutta ei hätää, älä panikoi. Netti on täynnä tietoa, joko osoittaa saman. Siis tilastollisesti.
Ja onhan siinä fysiologinenkin ero — enimmäkseen puhun tässä sivullisen henkilön eroottisen reagoinnin näkökulmasta. Naisen nänni osallistuu seksuaaliseen toimintaan tilastollisesti paljon aktiivisemmin ja enemmän naiselle itselleenkin nautintoa tuottavasti kuin miehen nänni. Ei tarvitse uskoa minua, netti tietää kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni nänniä[kään] ei ole pakko koskea, vaikka se olisi paljaana. Ei minua ainakaan joku nänni jossain kiusaa. Uimahalleissa ja -rannoilla on kyllä paljon epämiellyttävimpiäkin näkyjä, joita toivoisikin peitettävän. En kuitenkaan ehdota paljaan kaljamahan kieltämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Rääväsuisimmat nudismin puolustajat argumentoivat siten, että ei ole pakko koskea. Sellainen argumentointi ei auta siihen, että kyse on viihtyvyydestä. Ihmiset haluavat sosiaaliselta tilanteelta neutraaliutta, ja sitä palvelee pukeutuneisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö silloin kannata valita missä oleskelee. Kerroit itsekin, että et hakeudu nudistirannalle. Ymmärräthän, että on vain aste-ero sillä mitä sinä paasaat ja burkhinin vaatimisessa naisille.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä mainitaan jo blogissakin, että ihmiset äänestävät kyllä jaloillaan, eivätkä hakeudu nudistirannalle. Myös yrittäjät haistelevat trendejä, ja ymmärtävät olla sallimatta naisten yläosatonta pukeutumista kylpylöissään, koska yhtä monet maksavat asiakkaat eivät sitten
hakeutuisi sinne.
Blogissa mainitaan lisäksi, että verorahoilla pelaavien sosialistien ei tarvitse välittää siitä, kelpaako verorahoin maksettu palvelu kansaisille vai ei.
Ilmoita asiaton viesti
Missä siis on ongelma? Vantaalla tehdään niin kuin Vantaalla halutaan. Meillä Helsingissä voi jo nyt valita uimahallin, jossa uidaan uimapuku päällä tai alasti. Makuasioita ja hyvä että on erilaista palvelua tarjolla. Pitäisikö alasti uiminen kieltää Yrjönkadun uimahallissa?
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma on siinä, että Vantaalla ei tehdä edes niin kuin enemmistö Vantaan väestöstä haluaa. Saati sitten, kuten blogissa todetaan, että huomioitaisiin väestöstä löytyviä erilaisia tahtotiloja. Joihin viittaatkin, että Helsingissä uidaan jossain alasti ja jossain pukeutuneena. Vajaa valikoima tuokin, mutta enemmän kuin ei mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten sinun pitänee asettua ehdolle Vantaalla, jotta voit vaikuttaa. Tai sitten voit tietysti rakentaa oman uimahallin, jossa on moniulotteinen pukeutuminen.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös nyt piilotetaan rinnat ja muut – siis t-paita – ja ehdotan kun kaikki pitää ääntä niin ilman housuja saa suuremman näkyvyyden ja kaikki on ratkaistu ..
Ilmoita asiaton viesti
Yläosat voi ajatella olevan kuin islamistien kuteet. Ei tarkoita, että kaikki näin kokisivat, mutta voi ajatella.
Tutkimustietoa on siitä, että (tuki)liivit voi vähentää luonnollista elastisuuden säilymistä. Kipeää hankausta voivat kyllä joskus vähentää, olettaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Oben ohne on menossa vahvasti sallittuun suuntaan Saksassa uima-altaiden järjestyssäännöissä
Ilmoita asiaton viesti
Myös Saksassa on sama ongelma, jota kuvaillaan blogissa, että laaditaan yhdenmukaista käytäntöä väestölle, jossa on suuria ryhmiä erilaisia näkemyksiä asiasta. Seurauksena on se että yhdet ovat tyytyväisiä palveluun, toiset tyytymättömiä, ja kolmannet kiertävät koko palvelun kaukaa.
Ilmoita asiaton viesti
En näe ongelmaa Saksan mallissa eikä se minusta ole mikään ”yhdenmukainen käytäntö väestölle” koska käsittääkseni Saksassa on jatkossakin sallittua käydä uimahallissa myös ylävartalo peitettynä. Yhdenmukainen käytäntö olisi, jos kaikilta vaadittaisiin ylävartalon paljastamista (tai peittämistä). Tässä käytännössä jokainen saa itse valita peittääkö vai ei. Joitakuita peittämätön ylävartalo ehkä häiritsee, mutta ihan niin suurisydäminen en ole, että minulta heille empatiaa löytyisi.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa uimahalleilla on perinteisesti ollut varsin yhdenmukainen käytäntö. Miehelle pienet uimahousut, kaikki enemmän tai vähemmän on usein kiellettyä. Kaupallisissa kylpylöissä asiakas saa rahalla enemmän ymmärrystä toiveilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä uimahalleihin on aina saanut mies mennä myös miehille suunnitellussa kokouimapuvussa (peittää kaiken reisistä rinnan yläosaan asti). Rajoitukset ovat koskeneet vain materiaalia sekä sitä, että uimapuvussa ei saa olla löysää kangasta, jonka poimuihin voi jäädä roskia ja bakteereita.
Ilmoita asiaton viesti
Antamasi tieto ei pidä paikkaansa. Kuntien uimahallit ovat perinteisesti olleet virkamiesten diktatuureja, joissa pukeudutaan tasan siten kuin kunnan virastossa päätetään, ja päätös on sallivimmillaankin näyttänyt enintään tältä:
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/sisaliikuntapaikat/uimahallit/uimapukuohjeistus
Se mikä tuon linkin kuvissa on epätavallisen sallivaa, on miehellä väljät uimashortsit. Esim. Vantaa ei ole sallinut sellaisia pitkään aikaan, mutta tällä hetkellä asenteet ovat muuttumassa. Tuo Helsingin linjakin voi olla uusi tuulahdus.
Ilmoita asiaton viesti
Täh!? Eihän tuossa linkittämässäsi ohjeistuksessa millään tavalla rajata pois miehille suunniteltua kokouimapukua. Olen ihan varma siitä, että uimahalleissa se sallitaan, ja sitä on saanut aikoinaan käyttää kilpailuissakin, kunnes laitettiin jotain rajoituksia sen takia, että pelättiin paljon peittävän asun antavan hydrodynaamista etua perinteisiin uima-asuihin verrattuna.
Kuten itsekin toteat, Helsingin linja on hämmästyttävän salliva, koska uimashortsien kielto perustuu nimenomaan siihen, että ne ovat väljät ja siten saattavat kerätä likaa poimuihinsa. Hyvin suunnitellun kokouimapuvun kiellolle ei ole vastaavia perusteita sen paremmin miehille kuin naisillekaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole sallittu perinteisesti. Turha meidän on tästä väitellä enempää, minulla on oma tietoni, sinulla omasi.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä en voi tietää, onko jossain uimahallissa yksittäisessa uimahallissa joku wannabe-natsi miesten kokouimapuvun käyttöön puuttunut, mutta sen tiedän, että hygieniaan liittyviä perusteluita sen kiellolle ei ole ja, että olen sellaisia useassakin uimahallissa nähnyt käytettävän esimerkiksi uimaseuran harjoituksissa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdottaisin Roomalaisia Baccanaaleja, mässäilyä ja juopottelua, riatostelua ja hirvittävää moraalittomuutta.
Ihan rehellinen alastomuus todennäköisesti on vähemmän ”seksualisoivaa” kuin ”vihjaileva häpynsä” piilottaminen. Yhteisötavat muokkaavat ihmisten ajatuksia hyvin voimakkaasti, mutta jos yhtäkkiä kaikki olisivat uimahallissa ilman rihmankiertämää, paitsi sinä, niin kuinka nopeasti olisit valmis ”mukautumaan tilanteeseen”?
Ilmoita asiaton viesti
En ole valmis mukautumaan tilanteeseen. Olisihan siihen tilaisuuksia jo nytkin, on nudistirantoja, ja Välimerellä yläosattomia rantoja. Kyllä sinne pääsisin, vaan ei ole aikomusta.
Ilmoita asiaton viesti
Välimeret ja nudistit on yksi asia, suomalaiset tavat se toinen, johon alastomuuden olisi legendan mukaan pitänyt istua saunapolitiikan vuoksi jo kauan sitten.
Ihmiset toteuttaa suomessa pääsääntöisesti ”häveliäisyyden periaatetta ”siksi, että uskovat alastomuuden herättävän paheksuntaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yläosattoman pukeutumisen kehittyminen juuri Välimerelle johtuu suurelta osin siitä, että se on turistikohde. Nimenomaan turistit ovat kokeneet olevansa kaukana kotoa, ei ketään tuttua missään, joten antaa mennä vaan. Samat ihmiset palattuaan koti-Suomeen eivät pyri täällä uimarannalle yläosattomana, koska täällä on niitä tuttuja.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä johtuu juuri siitä, että oletetaan muiden pahastuvan eikä haluta loukata…
Ilmoita asiaton viesti
Sanoisin, että 80% kyse on häveliäisyydestä / noloudesta, ja vain 20 % haluaisi näyttää mutta olettaa muiden paheksuvan sitä. Oli suhde mikä tahansa, niin nämä kaksi ajattelutapaa esiintyvät selkeästi. Jos muiden paheksunnan olettaminen olisi ainoa syy, kyllä ne olisivat jo kauan sitten huomanneet että kukaan ei paheksukaan, kaikki vain luulevat että toinen paheksuu.
Ilmoita asiaton viesti
Mistäs se nolous tulee, jos ei yhteisöpaineesta – tai oletuksesta, että alastomuus on kielletty?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole kyse kiellettyydestä, vaan kielteisestä suhtautumisesta siihen että sivulliset katsovat vartaloasi seksuaalisella kiinnostuksella, tai toisilla käsityksestä että oma vartalo ei ole viehättävä muiden mielestä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo onkin se mielenkiintoisempi asia, että koetaan tarvetta puuttua siihen, miten muut ”katsovat sinua.” Jos ei ihminen pukeudu muslimityylillä Burkhaan, niin on satavarmaa, että sinua tullaan katsomaan ”monelta eri kantilta.”
Myönnän nauraneeni näille ”tissiflashmobeille”, jolla yritettiin kiinnittää ihmisten huomiota siihen, kuinka naisten nännit eivät ole ”seksuaalinen alue.” Sehän on täysin yksilö – ja tapauskohtaista, miten ihmiset kokevat vartalon muodot eikä sellaista voi lähteä hallitsemaan muuttumatta pahimman luokan terroristiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikesta päätellen sinulla on realistinen ja todenmukainen käsitys ihmisyydestä ja reaalitodellisuudesta. Sen sijaan nämä flash-mobbaajat ainakin retoriikan tasolla haluavat yhteiskunnan, jollaista ei ole mahdollista saada. Epäseksuaalisen utopian. Nudistinen yhteiskunta on mahdollinen, mutta se ei ole niin epäseksuaalinen kuin nämä antavat ymmärtää. Aiheeseen voi tutustua täällä:
http://ionmittler.com/sexology_look/?ch=2&lang=fi
Ilmoita asiaton viesti
On yksi asia mitä tuntee ja toinen asia, mitä asialle tekee. Eli ne rajat, jos jollain miehellä on erektio päällä, mutta uimahousut jalassa tavallisessa uimahallissa, niin miten se eroaa siitä että kaikki olisivat alasti uimahallissa?
Varsinkin nuorilla miehillä tulee tahattomia erektioita kokoajan, vaikka selaisi asuntolehteä. Luonto kertoo, että sukukypsyys alkoi nyt ja se on luonnollista niin kuin naisten kuukautiset. Seksualisointia kyllä tapahtuu joka tapauksessa, mutta ne paineet voi purkaa sitten yksityistiloissa.
Ilmoita asiaton viesti
Naisten kannalta uimapukuun pukeutuminen luo illuusion siitä, että on pukeutunut säädyllisesti, eikä kukaan katso kovin erityisellä silmällä. Näin se menee, ja onhan se säädyllisempää kuin olisi alasti. Mutta illuusio on silti ehkä optimistinen käsitys todellisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta tuo on hirmuisen hyvä asia. Perusteluni ei ehkä ole sama kuin Ylellä, mutta minusta se, miten julkisilla paikoilla pukeutuu, pitäisi olla jokaisen oma valinta. Minun maailmankuvassani ei ole oikein vaatia muita pukeutumaan tietyllä tavalla siksi, että heidän pukeutumisensa ärsyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa se mikä ärsyttää monia, saa osakseen kieltoja, koska politiikka on kollektiivista miellyttävien olosuhteiden tavoittelua.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti näin on. Siksi olen tyytyväinen, että Yle on tehnyt poikkeuksen edes tässä yhdessä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Vapauden liitto kuulostaa puolueen nimenä sinun kohdallasi vitsiltä.
Jos tähän yläosattomuuteen siirrytään Suomessa, niin se tapahtuu demokraattisten periaatteiden mukaan. Luultavasti asiasta päättävät tällöin kulttuuri ja liikuntalautakunta tms. kunnallinen päättäjä.
Sinä voit silloin muuttaa moniulotteisen demokratian mukaisesti johonkin sellaiseen kuntaan tai valtioon, jossa yläosattomuutta ei suvaita.
Ilmoita asiaton viesti
> demokraattisten periaatteiden mukaan.
Hyvä.
> Luultavasti asiasta päättävät tällöin kulttuuri ja
> liikuntalautakunta tms. kunnallinen päättäjä.
Jaa, siis sittenkin harvainvallan periaatteiden mukaan. Höh, ehdin jo innostua.
Tämä menee jo huonon vitsin puolelle, jos ehdotat että joku kunnallinen virasto edustaa ”demokratian periaatteita”. NATO-päätös tehtiin tuhannen hengen gallupin perusteella, mutta kuntien virkamiehet eivät tee edes gallup-tutkimuksia, koska he ovat oikeassa muutenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään useimmat lautakuntien jäsenet ovat vaaleissa valittuja valtuutettuja.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kansan tahto kiinnostaa vain vaalien alla, ja silloinkin vappusatasen voimalla ja muutamalla kärkiteemalla.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäiskö yläosattomuudesta järjestää kansanäänestys?
Olen joskus pohtinut miksi Ionia niin mahdottomasti kiinnostavat nämä rintaliivittömyys- ja yläosattomuusasiat. No, moniulotteisuutta tämäkin …
Ilmoita asiaton viesti
Oletko koskaan pohtinut, miksi valtion virallista mediaa kiinnostavat niin mahdottomasti nämä asiat. Minä reagoin aina heidän aloitteellisuuteensa, enkä edes joka kerta, vaan he kirjoittavat aiheesta minua useammin.
Ilmoita asiaton viesti
NATO-laki säädettiin 191 kansanedustajan äänestyksen perusteella. Sinulle on annettu väärää tietoa.
Ilmoita asiaton viesti
NATO-prosessi on monimutkaisempi juttu kuin vain yksi äänestys. NATOn periaatteisiin kuuluu, että kansan tahto pitää nimenomaisesti selvittää. Ei siis vain poliittisen eliitin tahto. Perinteisesti on oltu sitä mieltä, että se selvitettäisiin kansanäänestyksellä. Tällä kertaa mentiin tuhannen vastaajan gallup-kyselyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko tässä nyt sama Mittler, joka hetki sitten viittasi tekemäänsä kyselyyn, josta on itse myöntänyt ettei otos ole edustava, vai onko teitä kaksi eri henkilöä käymässä keskustelua? Tuhannen henkilön kysely on ihan toimiva, kunhan otos on edustava.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa ainoa juridisesti validi on se että jokaisella on oikeus äänestää, ja lasketaan yhteen annetut äänet. Gallup-kyselyt eivät ole poliittisen päätöksen teon väline. Varsinkaan näin suuressa asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei gallup tietenkään ole mikään päätöksenteon väline. Siksi laki säädettiin Eduskunnassa kansanedustajien äänestyksellä, eikä Tikkurilan torilla huutoäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Miten vapauden liiton edustaja selvensi toimittajalle puolueensa eroa sinimustiin? ”Heill’ Hitler, meill’ Mitler”.
Ilmoita asiaton viesti