YLE: sairaaloiden päivystyksessä pahat ruuhkat, ja sille ”tarttis tehdä jotain”

Sillä välin kun suomalaisia miljardeja menee milloin Italiaan, kuolemaa tekevän talouden ”elvytyksen” muodossa, ja milloin Saksaan Uniper-sotkujen muodossa, kotimaassa alkaa olla asiat huonosti terveydenhuollon etulinjassa. Sairaaaloiden päivystyksissä on pitkät jonot, hoitoketjut eivät toimi mielekkäästi, hoitajia on liian vähän, ja niinsanottu hoitaja-mitoitus lisää hoitajien tarvetta vielä entisestäänkin. Myös korona-rokotuksen pakollisuus ajaa jonkun verran hoitajia pois alalta. (Kuinka paljon, onko niin montaa että sillä olisi merkitystä valtakunnallisesti, sitä en tiedä.)

https://yle.fi/uutiset/3-12567075

https://yle.fi/uutiset/3-12566516

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lasse-lehtonen-odottaa-sairaaloiden-syksysta-vaikeaa-rahat-ja-henkilosto-on-kaytetty-loppuun/52fe1db1-7601-4fbe-9fe8-c401cda3ff64

Tässä kohtaa voisi kysyä, oliko vanhusten ”hoitaja-mitoituksen” laatiminen kovinkin järkevää sellaisella hetkellä kun hoitajia ei ole tarpeeksi muuhunkaan toimintaan? Eikö samanlainen mitoitus olisi pitänyt laatia koskemaan myös kaikkea muuta lakisääteistä terveydenhoitoa? Missä on sairaaloiden päivystyksen hoitaja- ja lääkärimitoitus?

Mutta tyhjästä on paha nyhjäistä. Mikään mitoitus ei auta siihen jos tekijöitä ei ole. YLEn artikkeli toteaa tomerasti, että ”jotain asialle pitää tehdä”. Sitä ei kerrota, mitä tuo ”jotain” olisi. Hiljaista on myös eduskunnan suunnalla näin kesälomien aikaan.

Rahan jakaminen ympäri maailmaa ei ainakaan auta suomalaisen terveydenhoidon ongelmien ratkaisemiseen, koska aina kun Suomessa tarvittaisiin rahaa johonkin, saamme kuulla vanhan tutun korulauseen: ”Budjetissa ei ole nyt yhtään jakovaraa.”

+2
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu