YLE uutisoi populistisesti, että maataloudessa olisi muka räikeää alipalkkausta

YLE uutisoi tänään, että Suomen maataloudessa rehottaa melko laajasti alipalkkauksen kulttuuri.

https://yle.fi/uutiset/3-12527292

Uutisessa kerrotaan myös, miksi tämä ei ole mikään ihme, vaan business as usual. Koska alipalkkaus ei ole rangaistavaa. Eihän tässä ole mitään ongelmaa, kun hyväveli-kerhojen poliittinen tahto ei riitä siihen että alipalkkaus määriteltäisiin edes rangaistavaksi teoksi.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/taman-takia-korruptio-rehottaa-rakennusalalla/

Olen kirjoittanut maatalouden alipalkkauksen ja ulkomaisen halpatyövoiman kulttuurista monesti aiemminkin. Minun blogeihini tulleiden kommenttien perusteella se on vain persulaista populismia ja valeuutisointia, että Suomen maataloudessa muka olisi alipalkkauksen kulttuuri, tai että ulkomaista työvoimaa haalittaisiin siksi että he suostuvat tekemään töitä kuin orjat.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/narpion-ongelma-halpatyovoimaa-ulkomailta-tanne-ja-heti/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/narpion-maatalouden-vietnamilainen-ihme-kiskontaa-ja-koyhien-rahastusta/

Nyt jos koskaan on harvinaisen selvää, että vihervasemmistoon kallellaan olevat politiikan kommentoijat ovat usein täysin sokeita tosiasioille. En tiedä kuinka tahallista se on. Olisiko mahdollista että he ovat ihan rehellisiä kansalaisia, mutta vain niin omien ideologisten toiveidensa sokaisemia, että mikään vääränlainen totuus ei mahdu heidän tajuntaansa, vaan se torjutaan automaattisesti. Vaikka kyseessä olisi päivänselvä totuus, jonka näkee hevonenkin.

Minun ratkaisuni Suomen maataloudessa rehottavaan alipalkkaukseen ja orjakauppaan:

  • Alipalkkaus rangaistavaksi teoksi. Yhtä paljon sakkoja valtiolle, kuin on maksettu liian vähän palkkaa. Sen lisäksi ne puuttuvat palkat maksettava työntekijälle. Tämän rikoksen vanhentumis-aika kaksinkertaistetaan nykyisestä.
  • Lakisääteinen minimipalkka, vaikkapa 10 EUR tunnissa, joka koskee kaikkea liiketoimintaa.
  • Valtio ryhtyy työnantajaksi sellaisille aloille, joihin ”ei saada työvoimaa”, jos ongelmaa ei ole mahdollista ratkaista korottamalla myytävien tuotteiden hintoja. Siivouksen kohdalla oikea ratkaisu mahdolliseen alipalkkaukseen on hintojen korottaminen. Siivousta ei voi mikään firma hoitaa etänä Vietnamista. Ruoan tuotannon kohdalla on konkreettisemmin olemassa sellainen ongelma, että tuotannon kustannuksia ei voi nostaa kovin paljon, koska sitten joutuisi nostamaan tuotteiden hintoja, ja kuluttajat voisivat siirtyä ulkomaisiin halvempiin vaihtoehtoihin. Jos on voimassa tällainen yhtälö, jota markkinatalous ei pysty ratkaisemaan ajamatta koko tuotantoa alas Suomessa, siinä tapauksessa valtio työnantajaksi ja tavallisesta poikkeavia ratkaisuita liiketoiminnan palkka- ja kulurakenteeseen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/minimipalkaksi-10-eur-vkl-25-yot-50/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/tyollisyys-tyo-ratkaisuksi-maatalouden-matalapalkka-alaan/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu