YLEä voitaisiin rahoittaa mainonnalla

YLE ei esitä mainoksia televisiossa, radiossa eikä nettisivuillaan. Tämä on ideologinen valinta, että valtio ei lähde mukaan mainos-bisnekseen, ottamaan itselleen siivua mainontaan yhteiskunnassa käytetystä liikevaihdosta.

Joskus muinoin tuo ideologinen valinta on saattanut näyttää ihan järkevältä, ainakin Kokoomuksen suunnalta katsottuna. Jää enemmän tilaa yksityisille yrityksille tehdä rahaa, kun valtio ei harjoita liiketoimintaa samoilla markkinoilla.

Nyt maailma on vain mennyt sellaiseksi, että ne mainosrahat eivät Kokoomuksen äänestäjille menisi kuitenkaan. Ne menevät Amerikkaan Googlelle ja Facebookille. Se asettaa uuteen valoon tämän ideologisen valinnan, onko se nyt sitten niin järkevää, että suuria asiakasvirtoja hallinnoiva YLE ei myy mainontaa julkaisemansa sisällön yhteyteen?

Kun YLE ei hyödynnä tätä mahdollisuutta rahoittaa omaa toimintaansa mainostuloilla, kansa joutuu maksamaan YLEn toiminnan kaikki kustannukset veroina. Ja ne mainosrahat menevät Amerikkaan.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu