Yleisradio vallankäytön välineenä Puolassa, entä Suomessa?

Suomen Yleisradio uutisoi moittivaan sävyyn, että Puolan hallitus käyttää valtion yleisradio-yhtiötä poliittisen propagandan välineenä, jonka uutisointi ei ole poliittisesti puolueetonta, vaan myötäilee hallituksen näkökantoja kritiikittömästi.

https://yle.fi/uutiset/3-11246734

Puolassa meno taitaa kyllä olla aika ronskia tällä hetkellä, jos satut olemaan töissä valtion yleisradiossa, mutta poliittiselta ajattelutavaltasi olet kriittinen hallituksen ajamalle linjalle. Saattaa olla vaikea kirjoittaa uutisia, tai edes pitää työpaikkaansa.

Kaikesta huolimatta en voinut välttää hymähtämästä itsekseni tälle Suomen Yleisradion farisealaiselle oikeassa olemiselle. Puolassa yleisradio on poliittisessa ohjauksessa, ja Suomessako muka ei ole? Ei toki yhtä räikeästi, mutta Suomessakin Yleisradio on asioista jotain mieltä. Esimerkiksi sitä mieltä että Perussuomalaisuus, äärioikeistolaisuus, uskonnollinen vanhoillisuus jne. ovat ei-toivottuja ajattelutapoja. Se on toki moderni ideologinen suuntaus, mutta ei synny tyhjiössä, ja vaatii poliittista ohjausta pysyäkseen niin puhtaasti koossa ja ruodussa kuin se Suomen Yleisradiossa pysyy.

Poliittista ohjausta sekin, arvon YLEn väki, jotka Puolan suuntaan osoitatte syyttävällä sormellanne.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu