YLEn (mies)toimittaja Paasi: (nais)leijonien tähden poissaolo USA-ottelusta oli ”häpeällistä”

Naisvihaa, vai kylmiä tosiasioita? Jommasta kummasta lienee kyse, kun mm. YLEn ja Ilta-Sanomien urheilutoimittajana työskentelevä Jussi Paasi antaa tänään täyslaidallisen naisleijonien tähtipelaaja Susanna Tapanin suuntaan. Paasi on sitä mieltä, että oli ”häpeällistä”, että Susanna meni ystävänsä häihin sen sijaan että olisi pelannut MM-kisoissa USA:ta vastaan.

https://yle.fi/urheilu/3-12597787

Onhan tämä melko aneeminen kuvio, että jääkiekon MM-kisojen ottelu raskaan sarjan huippumaata USA:ta vastaan jäi prioriteeteissa alemmalle sijalle kuin häät, sekä Susanna Tapanin että hänen avioliiton solmineen ystävänsä harkinnassa. Ystävä olisi voinut mennä naimisiin jonain toisena päivänä, tietäen että hän on kutsumassa häihinsä Suomen maajoukkueen tähtipelaajan, jolla on MM-kisat menossa juuri tuolloin. Ja niin edelleen. Mutta ehkä tämä ystävä ei ole jääkiekon fani. Ei kai se pakollista ole, kunnioittaa jääkiekon MM-kisoja tärkeänä tapahtumana.

Toisaalta pelaaja pyysi luvan, ja sai luvan. Myöskään Jääkiekkoliiton tai apurahan ehdoissa ei määritellä, että pelaaja ei saa kieltäytyä ottelusta ystävän häiden takia. Oman loman ottaminen häiden takia ei ole kovin yleistä, mutta muista henkilökohtaisista syistä lomaa otetaan aina silloin tällöin jääkiekon huipputasollakin, eikä seurauksena ole yleensä näin suurieleisiä häpeärangaistusta vaativia otsikoita.

Tuukka Rask jätti NHL:n pudotuspelit kesken lapsen syntymän ja siihen liittyneiden terveyshuolien takia. Rask on ottanut omaa lomaa NHL:stä myös muulloin henkilökohtaisesta syystä.

https://yle.fi/urheilu/3-11497042

Patrik Laine otti lomaa NHL:stä oman isänsä kuoleman vuoksi:

https://jääkiekon-mm.com/patrik-laine-lahestyy-taytta-pelikuntoa-olympialaiset-mietityttavat/

Kari Lehtonen otti NHL:stä lomaa oman lapsen syntymisen kunniaksi:

https://yle.fi/urheilu/3-9940521

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/perheenlis%C3%A4ys-kari-lehtosen-poissaolon-syyn%C3%A4/196321

Naisleijonien Susanna Tapanilla ja edellä mainituilla NHL-tähdillä on sellainen pieni ero, että NHL-tähdet tienaavat yli 100 kertaa enemmän rahaa pelaamisestaan. Naisen euro on jääkiekossa yksi sentti, tai tarkemmin suurennuslasilla katsoen, vain muutamia sentin kymmenesosia.

https://ls24.fi/urheilu/susanna-tapanin-mielesta-miesten-ja-naisten-tuloeroista-on-tarkeaa-keskustella

Tätä asiaa voisi käsitellä muullakin tavalla kuin vaatimalla julkista häpeärangaistusta pelaajalle, joka on lähes koko uransa aikana pelannut jääkiekkoa vain hieman työttömyyskorvausta paremmilla tuloilla. Kun näitä henkilökohtaisia syitä tulee ja menee jääkiekossa tasaiseen tahtiin, voisihan niitä syitä listata Jääkiekkoliiton tai apurahan ehdoissa, millainen on hyväksyttävä syy ottaa omaa lomaa pelaamisesta.

Vai laitettaisiinko omat listat naisille ja miehille? Eri säännöt?

0
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu