Yli puolet kansasta haluaisi Liike Nytin tyylistä suoruutta politiikkaan

Harry Harkimo lähti aikoinaan Kokoomuksesta protestina sille, että muutama henkilö puolueen johdossa sanelee mitä muiden pitää äänestää eduskunnassa. Harkimo lähti rakentamaan uutta puoluetta, jonka linjassa ei sinänsä ole ollut suurta eroa Kokoomukseen, mutta suorempaa demokratiaa kuitenkin luvataan. Sillä ehdolla, että kansa on samaa mieltä kuin puolueen johto tietyistä tärkeistä perusasioista, kuten yrittäjä-myönteisyys ja Eurooppa-myönteisyys. Hieman yllättäen Harkimo on kuitenkin kritisoinut EU:n elvytyspakettia, joten tuo ”Eurooppa-myönteisyys” ei ole näköjään pakollista silloin kun Harkimo toisin päättää.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/278893/

YLEn tuoreen kyselyn mukaan enemmistö Suomen kansasta on menettänyt uskonsa ja kiinnostuksensa perinteiseen politiikkaan, ja kaipaisi politiikalta suorempaa vuoropuhelua kansan syvien rivien kanssa. Suurinpiirtein sellaista kuin Harkimo ainakin lupaa noudattaa puolueensa jäsenien kanssa.

https://yle.fi/uutiset/3-11480532

Mikä tässä mättää, että suurin osa kansasta haluaa sitä mitä Harkimo lupaa tarjota, mutta vain 2% kansasta äänestää Harkimon puoluetta. Siihen odotamme vielä selitystä. Minä en Harkimon puoluetta äänestäisi, koska en ole ”Eurooppa-myönteinen” siten kuin luulin Harkimon määrittelevän sen, enkä ”yrittäjä-myönteinen” siten kuin tiedän Harkimon määrittelevän sen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu