Kiinteän sähkösoimuksen kirous

Syksyllä ja sen jälkeen tehtyjen määräaikaisten sähkösopimusten kalleus on todella suuri vääryys, ettenkö sanoisi sähköyhtiöiden huijaus.

Se on kuitenkin asia, josta ei vaan juurikaan ole näkynyt isompia otsikoita, vaikka meitä nalkkiin jääneitä täytyy olla enemmän kuin minä onneton, jonka Oomi huijasi tekemään syksyllä kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen.

Nyt maksan sähköstä 26.35 snt/kWh (alennettu ajalle 1.1-30.4.2023), normaalisti 29,75 snt/kWh, kun sähkön hinta ei ole edes pahimpina kuukausina kohonnut lähellekään niin korkealle, viimeksi uutisoitiin, että se on nyt ollut pörssissä jopa miinus merkkinen ja Olkiluoto käy vajaateholla, kun sähköä tuotetaan liikaa. Korjatkaa, jos maallikkona en osaa ilmaista asioita oikein.

Soitin juuri Oomiin ja kysyin, että onko heistä oikein, että me vanhat asikkaat maksamme sähköstä näin paljon, vaikka he nyt jo tarjoavat uusillekin asiakkaille sähköä reilulla 12 sentillä/kWh ja sain erittäin tylytn ja ulkoaopetelluntuntuisen vastauksen, jonka voisi tulkita vakkapa näin, että ”hah, hah, mitäs menit helpoon, siinähän maksat nyt”, eli heillä ei olla kuulemma edes keskusteltu, että näille määräaikaisille sopimuksille tehtäisi jotain.

Onko tämä  jonkun mielestä oikein ja reilua ja miksi kukaan ei puutu tähän? Mitä minun pitää tehdä, että pääsen tästä tilanteesta eroon? Onko minun yksin laitettava itseni likoon, vai tuleeko kukaan avukseni taistelemaan tätä vääryyttä vastaan, sillä on varmasti isompiakin yksiköitä kuin yhden hengen kotitalous, jotka ovat jääneet tään loukkuun?

Nyt, kun kaikki muukin on kallistunut jopa ruoka ja lainojen korot, on pienestä eläkkeestä aika ilotonta maksaa tällaisiille ryöstäjille ylihintaa sähköstä.

Meikäläinen, päättäjien mielestä vähäpätöinen maksaja ei ansaitse mitään hyvityksiä, mutta pienellä eläkkeellä, näitä kaikkia korotuksia maksaessa joutuu välillä väkisinkin niin ahtaalle, että jo tämä moninkertaistunut sähkölaskukin vie yöunet ja pitkässä juoksussa se vie terveyden.

Onko ainoa keino jättää laskut maksamatta, että pääsee Oomista eroon, vai mitä pitää tehdä? Miten voin huolehtia, että energian siirtomaksu menee kuitenkin sinne, minne sen pitääkin mennä, ettei tule estettä saada uutta sopimusta toisesta yhtiöstä?

Hullua, mutta nyt on otettava käyttöön kaikki keinot. Se voi olla, että tämä kaataa minun pitkään ja huolella rakennetun, niukan, mutta turvallisen elämän raiteiltaan, vaan epäoikeudenmukaisuuteen on vastattava uhrauksia kaihtamatta, tai kukaan muukaan ei niihin puolestasi näköjään puutu.

Kertokka joku viisas minulle, miten rimpuilen tästä tilanteesta ulos?

HUOM! Ei tarvitse kertoa, että olin tyhmä, kun tein Oomin kanssa sopparin, sillä sen jo tiedän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu