Asukastiheyskö rokotusjärjestyksen perusteluksi?

Oikeasta rokotusjärjestyksestä on useita toinen toistaan perustellumpia mielipiteitä. Nyt vallalla oleva systeemi edetä tasaiseen tahtiin koko Suomessa on ihan hyvin perusteltu, koska siinä liikkeelle on lähdetty kansalaisten tasa-arvon näkökulmasta.

Samaa systeemiä käyttä myös EU. Niinpä kaikki EU-maat on katsottu samanarvoisiksi, vaikka myös toinen lähestymistapa eli EU-rokotteiden priorisointi tiheämmin asuttuihin maihin ensin olisi sekin ollut mahdollista.

Tätä taustaa vasten Suomessa nyt virinnyt vaatimus, että rokotteita pitäisi keskittää enemmän tiheämmin asutulle pääkaupunkiseudulle ja Turkuun, on aika erikoinen. Jos näin menetellään, EU saa Suomelta viestin, että meillä kannatetaan asukastiheyttä oikeaksi tavaksi jakaa rokotteita – niin maan sisäisesti kuin samalla logiikalla myös EU-maiden välillä.

Tuollaisen viestin lähettäminen EU:lle miellyttää toki tiheästi asuttuja maita, mutta harvaan asutulle Suomelle itselleen kyseinen rokotejakeluperiaate on pelkästään oman oksan sahaamista.

+2
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu