Elämää Nato-Suomessa

Nato-Suomessa kaikki on paremmin kuin hyvin. Velat ovat muuttuneet saataviksi, ihmiset hymyilevät, ilmastonmuutos on taltutettu, Suomi on jo seitsemättätoista kertaa maailman onnellisin kansa.

Kesät ovat lämpimiä ja talvet lumisia. Nato-Suomi on päässyt jalkapallon MM-loppuotteluun Brasiliaa vastaan. Norjan jäätyä Suomen jälkeen toiseksi talviolympialaisten mitalitilastossa olemme myös urheilun ykkösmaa. Tunnelma Iivo Niskasen hiihtomuseolla vuosittain pidettävässa urheilujuhlassa on käsin koskelteltava.

Euroviisut jo kolmannen kerran peräkkäin voittanut Suomi on rakennuttanut Helsinkiin nuo kaikki voitot tuoneen Antti Tuiskun kunniaksi pop-musiikin konserttitalon Antti Tuisku -puistoon. Sen keskellä olevan Sanna Marin -näköispatsaan suihkulähteestä on tullut turistien rakastama kansainvälinen toivomuslähde, uusi Fontana di Trevi.

Toinen turistien pyhiinvaelluspaikka on Suomen Natoon vieneen presidentti Sauli Niinistön mausoleumi, jonka jatkuvassa jonossa nähdään väkeä kaikista maanosista. Heidän jonotusaikansa venyy usein pitkäksi, sillä kaikilla suomalaisilla koululuokilla on etuajo-oikeus mausoleumiin.

Sauli Niinistön henkilöhistorian osaamisen lisäksi Nato-Suomen koululaitoksessa opetetaan tuntemaan hyvin koko Suomen Natoon liittymisen historiallinen prosessi. Sen yksi tärkeimmistä opinkappaleista on Paasikiven-Kekkosen ulkopoliittisen linjan hylkäämisen ylistys, joka on kiteytetty kaikkien suomalaisten ulkoa osaamaan uuteen kansallislauluun Suuri ja mahtava Natomme.

Suomen itänaapuri Venäjä on Nato-Suomen pelossa lakkauttanut kaikki sotavoimansa, jottei Nato sille suuttuisi. Venäjä tunnetaankin nyt maailmanrauhaa ja kaikkinaista edistystä korostavana maana, jonka liittyminen Natoon on enää ajan kysymys.

+5
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu