Etujen ristiriita

Kun kaikki varteenotettavat terveysasiatuntijat laidasta laitaan pelkäävät nyt koronan karkaamista ja myös muuntoviruksen leviämistä, elinkeinoministerimme vain voivottelee asiasta yrityksille koituvaa harmia. Vaikuttaa siltä, ettei Mika Lintilä (kesk.) ole lainkaan seurannut koronan leviämistä maailmalla ja sen seuraamuksia ihmisille. Jos olisi, häneltä riittäisi ymmärrystä myös mm. vanhuksille ja muille riskiryhmäläisille, eikä vain yrityksille.

Lintilä on tyyppiesimerkki siitä, mihin yksipuolisen informaation varassa olevan päättäjän ajattelu voi pahimmillaan johtaa. Mies on jo vuoden päivät kuunnellut herkällä korvalla ainakin tapahtuma-alaa ja yökerhonomistajia – joille veronmaksajien helikopterirahaa on nyt luvassa ilmeisesti niin paljon kuin kehtaavat pyytää. Jos tuollainen toteutuisi, yrittäjille ei jäisi juuri mitään riskiä edes tapahtuman peruuntuessa.

Mika Lintilän mahdollisista yökerhoharrastuksista en mitään tiedä, mutta miehen suuri ymmärrys kaikenlaisten juottoloiden ”ahdinkoon” kyllä paistaa läpi. Kun lapsilta ja nuorilta kielletään sisäliikunta ja vanhuksilta sukulaistapaamiset, mutta yöjuottoloiden samalla sallitaan toimia niin kuin ennenkin, ollaan todella kaltevalla pinnalla.

Jos nykyinen elinkeinoministeri olisi jämptimpi eikä niin täydellisesti Maran ja muiden koronan leviämiseen hällä väliä -asenteella suhtautuvien yrittäjäryhmien vietävissä, Suomen koronatilanteen luisuminen yhä huonommalle tolalle voitaisiin vielä katkaista. Toivoa sopiikin, että Mika Lintilän edustama turmiollinen ja koronan nyt lähes täydellisesti unohtava politiikka Suomessa loppuisi mahdollisimman pian.

Valinnan siitä, kumpi on tärkeämpää – kansanterveys vai yritysten tulojen maksimointi – pitäisi olla itsestään selvyys, mutta kun se ei näytä sitä maan elinkeinoministerille olevan, pääministerin on pakko reagoida. Kepu tuskin tekee asiasta hallituskysymystä, mutta jos tekisi, kertoisi se jotain myös kepusta.

 

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu