Hallituksen sisäinen ranking

Hallituskautta on enää tovi jäljellä. Ohessa ranking Marinin hallituksen ministereiden tähänastisen onnistumisen perusteella, mutta melkein heillä jokaisella on vielä aikaa petrata ja nostaa sijoitustaan. Toki myös toisin päin.

 1.  Antti Kaikkonen, kesk. (Kaikissa esiitymisissään puolustusministeri on ollut tasaisen jämäkkä ja vakaalla harmaudellaan lisännyt suomalaisten turvallisuuden tunnetta.)
 2. Maria Ohisalo, vihr. (Ajanut oman puolueensa painopisteitä hyvin. Tyyni esiintyminen lisännyt vakuuttavuutta, kun myös asiaosaaminen on kunnossa.)
 3. Krista Kiuru, sd. (Hallituksen pontevin ministeri. Pandemian vastaisen toiminnan kasvot Suomessa. Ristiriitainen persoona, jonka paras puoli lienee juuri kriisitilanteiden hoitamisessa.)
 4. Annika Saarikko, kesk. (Maltillinen poliitikko, jonka pirta ei täyttynyt missään vaiheessa, ainakaan ulospäin. Hyvä puhuja ja esiintyjä, mutta jäi ehkä liiankin usein viisikon muiden naisten jalkoihin.)
 5. Sanna Marin, sd. (Liiallinen julkisuus häirinnyt poliitikko-Marinin imagoa. Parhaimmillaan terävä, edustava ja sanavalmis pääministerimme on herättänyt ihastusta, heikoimmillaan jopa ärsytystä.)
 6. Pekka Haavisto, vihr. (Valttina rauhallisuus, joka joissakin tilanteissa on vaikuttanut jopa uneliaisuudelta. Isis-naisten vaivaton kotiuttaminen Suomeen jäi perustelematta ja esti ulkoministerin nousun viiden ”parhaan” joukkoon.
 7. Li Andersson, vas. (Opetusministerin salkun asiat hyvin hallussa, mutta ideologia estänyt hyväksymästä tarvetta tehdä kouluun edes ilmiselviä korjausliikkeitä. Vasemmiston vihreää laitaa, joten duunarisiiven näkökulmat jääneet vähän vähemmälle huomiolle.)
 8. Anna-Maja Henriksson, r. (Älykäs oikeusministeri, jolla on ruotsinkielinen ja -mielinen oikeudentunto. Ruotsin kielen lisätunti peruskouluun tilanteessa, jossa kansan enemmistö vastustaa jo nykyistäkin määrää, osoitus tosi taitavasta politikoinnista.)
 9. Mika Lintilä, kesk. (Kaikkien yrittäjien ystävä. Pandemian varjolla lapioi verovaroja surutta ja ilman sen kummempia vaatimuksia jopa yöjuottoloille ja turkistarahoille. Hanhikiven ydinvoimalan torppaaminen iso sulka hatussa.)
 10. Tytti Tuppurainen, sd. (Eurooppa- ja omistajaohjausministerinä saanut paljon näkyvyyttä. Hallituksen yksi harvoista positiivisista yllättäjistä, vaikka Fortum-seikkailut jäivätkin tahraksi Tytin CV:ssä.)
 11. Tuula Haatainen, sd. (Ei isoja mokia, jos ei merkittäviä onnistumisiakaan. Oikea-aikaiset lakkojen siirtämiset jääneet työministerin ehkä näkyvimmiksi toimiksi.)
 12. Sirpa Paatero, sd. (Kuntaministerinä olisi ollut paljonkin sanottavaa vaikkapa sote-uudistuksessa, mutta jostain syystä Paatero valinnut sivustakatsojan roolin. Tasainen puurtaja.)
 13. Krista Mikkonen, vihr. (Neuvoton, kun ryhdyttiin keskustelemaan Suomen itärajasta ja sen mahdollisesta vuotamisesta. Vaatimus lisätä poliisien määrää ratkaisuna kaikkiin ongelmiin ei ole vakuuttanut.)
 14. Timo Harakka, sd. (Taitava puhuja ja keskustelija, mutta ei ymmärtänyt ajoissa vastustaa ajokortin myöntämistä jo 17-vuotiaalle. Myöskään hölmön taksilain peruuttaminen edes osittain ei liikenneministeriltä oikein onnistunut.)
 15. Antti Kurvinen, kesk. (Turkistarhaajien oma ministeri. Maa- ja metsätalousministerin salkun muut asiat heikommalla hoidolla, mutta kun osaa puhua mustan valkoiseksi, menee joillekin ihan täydestä.)
 16. Ville Skinnari, sd. (Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri. Siis kuka?)
 17. Hanna Sarkkinen, vas. (Sosiaali- ja terveysministeri. Siis kuka?)
 18. Petri Honkonen, kesk. (Tiede- ja kulttuuriministeri. Siis kuka?)
 19. Thomas Blomqvist, r. (Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri. Siis kuka?)
 20. Pätkäministerit (Liian lyhyet ajat luonnehtia suuntaan taikka toiseen.)
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu