Juhannus koronan varjossa

Kun lähes kaikki koronarajoitukset alkavat Suomessa olla pian historiaa, jokainen voi päätellä taudin lähtevän laukalle. Ensi vaiheessa Länsi-Pohjan ja pääkaupunkiseudun tilanteet leviävät koko maahan, ja juhannukseen mennessä koko Suomi on koronan kourissa. Kun koronakuolemia on nyt noin sata kuukaudessa, juhannuksen jälkeen niitä on maanlaajuisesti noin 500 kuukaudessa.

Yllä oleva ei mihinkään perustuva povailu on vastuutonta pelottelua – mutta ei paljoakaan poikkea nykytilanteesta, jossa ns. asiantuntijat ennustavat Suomen koronatilanteen kehitystä kuka mihinkin suuntaan.

Edellä esitetetty synkkä ennustus ei ole edes pahin julki tulleista – ja toivoa sopii, ettei sekään toteudu. Jos niin kuitenkin käy, kaikki negatiivista ennustaneet voivat lyödä rintaansa ja todeta, että mitä minä sanoin.

Ne taas, jotka näkevät koronan jo hiipuvan, povaavat sen poistuvan Suomesta viimeistään jouluun mennessä. Nämä ennustajat ovat yhtä optimisteja kuin em. pirun seinälle maalaajat ovat pessimistejä. Pessimisti ei kuitenkaan pety, joten oikeastaan kukaan ”oikea” asiantuntija ei ole noin toiveikkaita tulevaisuudenkuvia esittänyt.

Meillä tavallisilla ihmisillä sen sijaan on oikeus uskoa hyvän voittoon ja toivoa asiantuntijoiden olevan väärässä – jälleen kerran.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu