Keskusta ja RKP temppelinharjalla, mutta kestääkö kantti?

Sanna Marinin hallituksessa keskusta yrittää puolustaa suomalaisten enemmistön etuja punavihreätä hyökkäystä vastaan. Kaverinaan sillä tässä puolustustaistelussa on piskuinen RKP, mutta kun vastassa on tanakka ja kynsin hampain ideologiastaan kiinni pitävä vihervasemmisto, kansan puolustaminen on käynyt yllättävän vaikeaksi.

Tarkka taloudenpito on ikiaikainen hyve, mutta kaikkea säästämistä totaalisesti vastustava vihervasemmisto näyttää ajattelevan, että väliäkö tulevilla polvilla, sillä vaalit ovat jo ovella ja nyt voidellaan äänestäjiä. Korona-aika on opettanut, että kun syy on hyvä, velan ottaminen hyväksytään paremmin, ja niinpä korona-kortin käyttöä halutaan jatkaa myös ensi vuoden jälkeen. Tai jos korona on silloin jo selätetty, velaksi elämistä halutaan perustella muilla syillä.

Ideologia edellä kulkeva vasemmisto sahaa myös omaa oksaansa. Suomen kansallisten etujen vastustamista se perustelee kansainvälisyydellä. Emme kuulemma saa käpertyä itseemme, vaan meidän pitää ajatella globaalisti: hoitaa muiden maiden ongelmia ennen omiamme, ajatella EU:n etua ennen omia etujamme, hoitaa Italian velkoja jopa oman valtionvelkamme tolkuttomalla kasvulla, hoitaa maailman ilmasto kuntoon jopa oman teollisuuden kustannuksella.

Marinin punavihreässä hallituksessa keskusta on kuin huutolaispoika säätyläisperheessä. Kun enemmistö eli ”säätyläiset” SDP, vihreät ja vasemmistoliitto pitävät itseään ainoan oikean totuuden haltijoina, huutolais-keskustan elämänkokemus ei paljoa paina. Ylimielinen – jopa vihamielinen – suhtautuminen maalaista, oman ”säädyn” ulkopuolista ja kansallista näkökulmaa ajavaa huutolaispoika-keskustaa kohtaan ilmenee etenkin vihreitten kaikista viimeaikaisista ulostuloista.

Kun selvästi suurin osa suomalaisista äänesti viime eduskuntavaaleissa porvareita, mutta valtaan kuitenkin nousivat ei-porvarit, lopputulos oli vino. Sanna Marinin ideologia edellä kulkeva hallitus on tätä asetelmaa vain pahentanut – ja tässä nyt ollaan. Maksumiehiksi ja hallituksessa kansan enemmistön ainoiksi puolustajiksi joutuneiden keskustan ja RKP:n kanttia kysytään nyt enemmän kuin pitkiin aikoihin.

 

+4
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu