Kokoomus – opposition heikoin lenkki

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) totesi Hesarin haastattelussa ihmettelevänsä sitä, että KOKOOMUSKIN vaatii hallitusta avaamaan sitä, miten Suomi toimisi samantapaisessa hybridihyökkäyksessä, jollaisen Valko-Venäjä on tehnyt Puolaa vastaan. Mikkosen mukaan kokoomus tietää hyvin, ettei hallitus voi moiseen suostua, joten rajaturvallisuusvälikysymys on huono juttu.

Krista Mikkonen siis käyttää kokoomusta kohtaan aivan samaa taktiikkaa, jolla puolue saatiin hallituksen taakse silloin, kun muu oppositio vastusti Suomen kohtuuttoman suurta osuutta EU:n elpymismekanismin maksumiehenä. Siinähän Suomi jäi itse nuolemaan näppejään, mutta siunasi miljardien siirrot Suomesta EU:n tuhlarivaltioille. Hallitus – kokoomuksen EU-uskoon luottaen – laski saavansa kokoomuksen tuen Suomen järjettömälle valinnalle ja laski oikein: tuo opposition heikoin lenkki meni innolla hallituksen taakse, ja Suomen ikuinen maksumiesasema sen kuin vankistui.   ,

Kun Sanna Marinin hallitus saattoi aivan oikein luottaa kokoomuksen rähmälläoloon EU:hun päin, se vetoaa nyt kokoomuksen isänmaallisuuteen. Vaikka välikysymys hybridiuhasta ja rajaturvallisuudesta on koko opposition, hyvät kokemukset kokoomuksen heikkoudesta EU:n elpymisraha-asiassa on luonut ainakin Krista Mikkoseen uskoa, että puolue taaskin lankeaa hallituksen seireenilauluun. Nimenomaan kokoomus, eivät persut, ei KD eikä Liike Nyt – joiden selkärangattomuuteen hallitus ei siis usko.

Vaikka kokoomus on aiemmin hallituksen kelkkaan oikeista naruista vetämällä ja puolueen heikkouksia hyödyntämällä siis houkuteltukin, tässä hybridihyökkäysasiassa hallitus näyttää aliarvioineen kokoomuksen. Tähän viittaavat ainakin puolueen varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen ulostulot, joista voi päätellä kokoomuksen nyt ryhdistäytyneen ainakin jossain määrin. Elpymispaketin siunaamisesta puolueelle koitunut mainehaitta ja asema opposition heikoimpana lenkkinä ehkä unohtuvat, jos kokoomus edes nyt pysyy ruodussa ja suomalaisille tärkeän rajaturvallisuuden vahvistamisen takana.

+4
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu