Miksi venäläispropagandaa Suomen televisiossa?

Perjantaidokkaria Venäjän suurimmasta moottoripyöräkerhosta Yön susista ja sen militaristisesta johtajasta katsoessa ei voinut kuin kummastella, miksi Yle näyttää moista venäläispropagandaa.

Tilanteessa, jossa Venäjä käy täysin säälimätöntä hyökkäyssotaa Ukrainaa ja välillisesti koko Eurooppaa vastaan, moisen Putinin ja Venäjän ylistämistä pursuavan dokumentin näyttäminen Suomen television pääkanavalla oli harkitsematon teko. Yön susien kaltaiset kovanaamat voivat vedota moniin suomalaisiinkin prätkäpoikiin, mutta erittäin tuomittavaa tuon dokumentin esittäminen oli Suomessa asuvien venäläisten mielialojen näkökulmasta. Monet heistä ovat olleet putinisteja ennenkin, mutta tämän ohjelman nähtyään mitä suuremmassa määrin – ja lisääkin tuli.

Kun Yön susien johtaja ilman vähäisintäkään kritiikkiä puhuu Putinin ja Venäjän suuruudesta ja oikeassa olemisesta, moisen propagandan vastapainoksi olisi pitänyt saman tien valottaa myös tilanteen toista puolta ja näyttää vaikkapa tuon propagandan tuloksia Ukrainassa: silvottuja ruumiita, tuhottuja kaupunkeja, raiskattuja naisia, kuolleita lapsia.

Kun meille nyt näytettiin vain venäläsitä uhoa ja hyökkäyssodan ihannointia, on pakko kysyä, kuka tai ketkä tuon ohjelman näyttämisestä vastaavat – ja laitettava heidät vastuuseen.

 

+16
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu