”Neljä miestä meni saunaan…”, sanoi Markus Lohi

Markus Lohi (kesk.) ilmoitti tänään eduskunnassa, että neljä miestä meni saunaan ja tuhosi suomalaisen soten – ja unohti kertoa asiasta vastuuministerille.

Pian Lohen ”paljastuksen” jälkeen yksi tuon Lohen tarkoittaman nelikon jäsenistä – Peter Östman (kd.) – kiisti koko saunatapahtuman olemassaolon, joten Markus Lohi mitä ilmeisimmin syyllistyi valehteluun.

Tarina saunaillasta, jossa pojat päättävät asioista ja unohtavat sitten kertoa päätöksistään vastuuministerille, oli niin herkullinen, ettei Markus Lohi malttanut kysellä sen todenperäisyyttä noilta asiaan ”syyllistyneiltä” miehiltä. Se, että Lohi on uskovainen suurperheen isä – jonka äänestäjäkunta koostuu ilmeisen suurelta osin lestadiolaisen herätysliikkeen kannattajista – vain pahentaa asiaa, sillä valehtelemista ei suomalaisissa herätysliikkeissä ole yleensä juuri arvostettu. Päinvastoin.

Lestadiolaisen herätysliikkeen tavoin myös Markus Lohen puolueessa keskustassa sen vanhoilla maalaisliittolaisilla oli aihetta hämmästelyyn edustajansa totuuden vastaisen puheenvuoron suhteen. Kaukanapa on nykykeskustan esiintyminen alkiolaisuudesta, jossa rehellisyys on ollut yksi poliittisen(kin) toiminnan kulmakivistä.

Kansanedustaja Markus Lohi on samasta Lapin vaalipiiristä kuin ministeri Kaisa Juuso, jolle ”saunanelikko” ei Lohen mukaan päätöksiään kertonut. Ettei nyt vain olisi käynyt niin, että edustaja oman vaalipiirin ministeriä nonsoleeraamalla yritti nostaa omaa häntäänsä äänestäjien silmissä?

 

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu