Presidenttipeli alkoi jo

Presidenttipeli on alkanut. Sen aloitti oikeastaan Tarja Halonen, joka arveli Pekka Haaviston toimien arvioinnin perustuslakivaliokunnassa silkaksi presidenttipeliksi.

Sitä se ehkä osin onkin – vaikka Haaviston pääsy edes ehdolle on vielä epävarmaa. Vihreillähän on muitakin varteenotettavia ehdokkaita kuin Haavisto, esimerkiksi Ville Niinistö.

Jos Tarja Halonen katsoo Haaviston toimien tutkimisen presidenttipeliksi, niin pitääkö samaa logiikkaa käyttää muihin mahdollisiin ehdokkaisiin? Niinpä kokoomuksen todennäköisen ehdokkaan Jyrki Kataisen toimia Sitrassa ei saa arvostella, koska arvostelu olisi presidenttipeliä.

Suomen Pankin pääjohtajaa Olli Rehniä ei saa arvostella, koska ketäpä muuta keskusta voisi ajatella ehdokkaakseen kuin häntä?

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas on Jussi Halla-aho – jonka arvostelemista Tarja Halonen varmaan sen takia vastustaa, jos looginen haluaa olla.

Tarja Halosen oma puolue SDP on vielä kahden vaiheilla Mäntyniemen haltijaehdokkaastaan. Monella puolueessa on pyrkyä, mutta vain muutamalla nostetta. Lopputulema lienee, että demarien käteen jäävät vain nimet Urpilainen ja Heinäluoma. Halonen itse tuskin enää lähtee ehdolle, vaikka laki senkin kyllä sallisi, mutta varmuuden vuoksi arvostella ei kai pitäisi ketään em. kolmikosta…

Muilla presidenttiehdokkailla ei ole mahdollisuuksia. Niinpä Li Andersson, Anna-Maja Henriksson, Paavo Väyrynen ja Timo Soini joutuvat vain toteamaan, että vierestä viedään. Aika näyttää, kuka nelikosta Katainen, Rehn, Halla-aho ja SDP:n ehdokas nousee  Sauli Niinistön manttelinperijäksi ja Mäntyniemen valtiaaksi vuonna 2024.  Jos vaalit olisivat nyt, voittaja olisi Olli Rehn – mutta vain siinä tapauksessa, etteivät huuhkajakeisarit Markku Kanerva tai Teemu Pukki ole käytettävissä. Heidän arvostelijansa onkin lynkattu jo ajat sitten.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu