Sanna Ukkolan pää on jo pölkyllä. Seuraavana lienee Markku Jokisipilän vuoro.

Toimittaja Sanna Ukkola on tehnyt majesteettirikoksen: kyseenaliastanut suuren, mahtavan ja aina vain totta puhuvan Ylen vastuullisen suhtautumisen huumeisiin ja niistä uutisoimiseen. Ja kun tuo kyseenalaistus on osunut peräti oikeaan, Yle aina uutispäätoimittajaansa myöten  on lähtenyt sotajalalle toimittaja Ukkolaa vastaan.

Ylen nyt paljastuttua vähintäänkin värittyneeksi mediaksi sen samanväriset uskovaiset sekä suomalainen huumeidenkäyttäjäkunta on lähtenyt Ylen tueksi Sanna Ukkolaa vastaan. Ukkolaa maalitetaan nyt surutta, ja motiiviksi hänen Yle-paljastukselleen ja -kritiikilleen kerrotaan hänen aikoinaan Ylestä saamansa ”potkut”.

Monen muun kansalaisen ohella tutkija Markku Jokisipilä on julkisuudessa ihmetellyt, miksi Ukkolan vastaiset voimat – jotka ovat aiemmin puolustaneet toimittajien sananvapautta hyvinkin äänekkäästi – eivät tee sitä nyt. Jokisipilän ihmettely on aiheellista, sillä kyllä kai tuon sananvapausvaateen pitäisi päteä kaikkien toimittajien, myös Sanna Ukkolan, kohdalla.

Jokisipilä on rohkea mies, sillä vähäinenkin Ukkolan ymmärtäminen tässä asiassa voidaan pian tulkita kannanotoksi Yleä ja sitä kautta koko vihervasemmistolaista valtamediaa vastaan. Eräiden somekommenttien perusteella Sanna Ukkola on näille tulkitsijoille jo epähenkilö – joten kohta myös Markku Jokisipilä saattaa löytää itsensä tuosta samasta kategoriasta.

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu