Sauli Niinistö ja Sanna Marin

Pride-porukka vastaan Aito avioliitto -porukka. Vasemmisto vastaan oikeisto. Vihreät vastaan perussuomalaiset. Konservatiivit vastaan liberaalit. Koiraihmiset vastaan kissaihmiset. Kasvissyöjät vastaan lihansyöjät. Tolkun ihmiset vastaan höyrypäät. Urheiluhullut vastaan kilpaurheilun vastustajat. Boomerit vastaan bilenuoriso. Amislaiset vastaan lukiolaiset. Kristityt vastaan vapaa-ajattelijat. Maalaiset vastaan kaupunkilaiset. Jne. Jne.

Aikana, jolloin yhteiskuntamme on jakaantuneempi kuin ehkä koskaan aikaisemmin – useallakin eri tavalla – on hyvä, että meillä on myös suomalaisia yhdistäviä tekijöitä. Kun joka asiasta saadaan nykyään aikaiseksi riita, jopa sota osapuolten välille, nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut lähes ainoa suomalaisia laajasti yhdistävä ihminen Suomessa.

Siinä, missä esimerkiksi nykyinen pääministeri on ollut toiminnallaan pikemminkin jakamassa kuin yhdistämässä kansaa, Sauli Niinistön vakaa ja arvokas esiintyminen on varmaankin miellyttänyt ihmisiä yli puolue- ja sukupolvirajojen – tunnustetaanpa tämä tai ei.

Pääministeri Sanna Marin on kieltämättä viehättävä ja sanavalmis poliitikko. Se, että niin monet hänestä pitävät – jopa jumaloivat – on ihan ymmärrettävää, mutta yhtä ymmärrettävää on se, että hän näyttäytyy niin monille lähinnä negatiivisessa valossa. Mielipiteitä itsestään näin suuresti jakaessaan pääministeri lisää nyt – toki tahtomattaan – myös kansan kahtiajakoa.

Jos Suomen johtajille annettaisiin miinus- ja plusääniä, Sanna Marinin äänet jakautuisivat varmaankin nyt aika tasan, jolloin lopputulos on plusmiinus nolla. Sauli Niinistö puolestaan nousisi selkeästi plussalle, sillä hänen kansansuosionsa on noussut viime aikoina poikkeuksellisenkin suureksi.

Miksi näin on, voi ainakin joiltakin osin johtua myös pääministeristä. Voiko siis olla niin, että kun pääministeri-instituutio on nyt – Sanna Marinin itsensäkin ilmoittaman – ”ravistelun” kohteena, toisen tärkeän instituution eli presidentti-instituution vakaus ja vanhanaikaisuus koetaan jopa turvallisena? En tiedä, kysyn vain.

+2
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu