U-CRY-NA

Venäläisissä medioissa leviävä valeuutisointi Ukrainan sodasta ja muusta maailmanmenosta on ulottunut nyt myös historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin: historiaa vääristellään mahdollisimman tarkoitushakuisesti ja tavalla, jollaiseen edes natsi-Saksa ei yltänyt.

Venäjän kansaa on aina ja etenkin toisesta maailmansodasta alkaen aivopesty erilaisilla viholliskuvilla. Jo kouluissa opetetaan, että natsit ovat pahin mahdollinen ihmisryhmä ja kaikkien yhteinen vihollinen Venäjällä.  Olivathan Saksan hirmuteot toisessa maailmansodassa todellisuudessakin omaa luokkaansa.

Kun natsia ei kuitenkaan ole varsinaisesti määritelty, kaikki venäläistä politiikkaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin vastustavat voidaan leimata nyt natseiksi. Älyllisen epäilemisen sijasta pääosa tavallisista venäläisistä nielee tuon propagandan sellaisennaan – tai jollei niele, ei ainakaan sitä suoraan kyseenalaista, jolloin Kreml vain lisää kierroksia.

Nato=Natsi, ja kun myös yksi Venäjän rajanaapureista, Ukraina, oli halukas yhteistyöhön natsi-Nato-maiden kanssa, alkoi Ukrainan ja sen presidentin todistelu natseiksi. Nyt Venäjän viimeisimpienkin syrjäkylien babushkat tietävät ja tuntevat tuon hirveän natsimaan Ukrainan. Oikeutus sotaan on hankittu.

Ukrainan ja Venäjän suhteet eivät palautune enää koskaan entiselleen – ja meneillään oleva sotakin päättynee vasta sitten, kun totuus jälleen palaa Moskovaan.

 

 

 

+1
Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu