Kiinalaista aamuvoimistelua ja tasapainoharjoituksia

Lahden kauppatorilla oli keskiviikkona 13.5. mahdollisuus testata kuntonsa ja osallistua ryhmäliikuntaan. Kiinalaista aamuvoimistelua, tasapainoharjoituksia ja tanssia kokeilemassa oli torin täysi reippaita lahtelaisia. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry. Ryhmäliikuntaa vetivät tanssija Aira Samulin ja  mielenterveysalalta eläkkeelle jäänyt Pirkko Lahti, ystävykset, jotka  ovat ottaneet elämäntehtäväkseen liikuttaa erityisesti eläkeläisiä ja saada aikaan mielenterveyttä.

Edessäni torilla venytteli iloinen, notkea ja upearyhtinen hiihtäjä Siiri Rantanen. Ikää ”Äiteellä” on yli 80 vuotta kuten tanssija Aira Samulinilla.   Airan ”tanssityttönä” lavalla toimiva Pirkko Lahti kertoi  toriyleisölle pikaohjeet miten säilyä terveenä. ”Kunnon yöuni, puolen tunnin kävelylenkki ja ystävät ovat tärkeitä ihmisen hyvinvoinnille. Ystäviä pitää olla enemmän kuin yksi, koska silloin meidän ei tarvitse kuormittaa yhtä ihmistä huolillamme liikaa, ”muistutti Pirkko Lahti.

Muistelen haikeana erästä sukulaistani, joka yli 85-vuotiaana kertoi käyvänsä ”hoitamassa” vanhuksia, ystäviään, jotka olivat huonokuntoisempia kuin hän. Vanhuuden kokeminen on suhteellista.  Pirkko Lahti muistutti toriyleisölle miten tärkeää on lähteä liikkeelle aina kun ”putoaa”. Putoaminen voi olla hänen mukaansa henkistä tai konkreettista, mutta tärkeää on lähteä aina liikkeelle, eikä jäädä paikalleen liian pitkäksi aikaa murehtimaan.

Liiku terveemmäksi, on hyvä kehoitus niin lapsille kuin aikuisille. Lahti näytti olevan liikkeellä keskiviikkopäivänä.

 

 

 

0
j9i8
Keskusta Lahti

MEERI KOIVUNEN - yhteiskuntatieteiden maisteri,tiedottaja-toimittaja,
Tampereen yliopisto 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu