Miksi Marin ei puhu Uniperista

Twitterin puolella näyttää olevan laajemminkin ihmetystä, miksei pääministeri Sanna Marin osallistu Uniper-keskusteluun. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka hän onkin pääministeri, hän on, häntä lainatakseni, myös Sanna, joka elää 36-vuotiaan naisen tavallista elämää. Tällaiseen ei luonnollisesti kuulu kahdeksan miljardin euron kokoluokan tai poliittisesti kiusallisten kysymysten kommentointi – ja vaikka hän olisikin pääministerin ominaisuudessa, hän ei omien sanojensa mukaan mene edellisten pääministerien muottiin. Siis siihen muottiin, jossa joutuisi vapaaehtoisesti vastaamaan ikäviin kysymyksiin. Ne jätetään vähempiarvoisten hoidettavaksi. Ministeri Tytti Tuppurainen on tässä yhteydessä jo valmiiksi poliittisten kilpailijoidensa niin inhon kyllästämä, että hänen on parempi tässä hetkessä ottaa tämä luoti muidenkin puolesta. Kolhu Marinin maineessa olisi puolueen kannatuksen kannalta paljon haitallisempi kuin Tuppuraisen.
Olen kuullut arvailtavan, ettei Sanna tiedä, mitä pääministerin tehtäviin kuuluu. On todennäköisempää, että hän varsin hyvin tietää, mutta hänellä on vain aivan toisenlainen tapa esiintyä pääministerin tehtävien suhteen suotuisalla tavalla. Kun pysyy julkisuuden kannalta epäedullisista tapahtumista mahdollisimman kaukana, poliittinen kokonaiskuva säilyy suurelle yleisölle myönteisenä.
Miksi hakeutua tieten tahtoen haastatteluihin, joissa on riski mainehaittaan? Jos juttu olisi hänen julkisuuskuvansa kannalta edullinen, hän somettaisi siitä ja patsastelisi kameroiden edessä lomiltaankin. Sen sijaan Sanna ja muut hallituksessa ovat kyllä jo osoittaneet tiedostavansa ennennäkemättömän mainehaitan vaarallisuuden.
+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu