Rohkeutta päätöksentekoon

Kirjoitin viime syyskuussa mielipidekirjoituksen paikallislehti Karjalaiseen otsikolla ”Vastuunkantoa koronasadon korjaamiseen”. En osannut arvata miten tärkeäksi vastuunkannon teema tuleekaan nousemaan kuntavaalien alla. Tässä välissä vaaleja on siirretty, VTV:n pääjohtaja pidätetty virastaan ja viimeisimpänä Kokoomuksen eduskuntaryhmä sitonut edustajansa äänestämään tyhjää EU:n elvytyspaketista. Paljon muutakin.

Olen edelleen sitä mieltä, että tuleviin vaaleihin ei kaivata vappusatasia. Nyt lisään, että vielä vähemmän kaivataan tyhjän äänestäjiä. Vaikeita päätöksiä on uskallettava tehdä. Se on edustuksellisen demokratian ydin, että luovutetaan valtuudet edustajille tehdä päätöksiä äänestäjien puolesta. Poliitikot eivät voi ikuisesti piiloutua kauniiden puheiden taakse, kuulostaa fiksuilta ja uskottavalta, mutta tosi paikan tullen lopulta äänestää tyhjää tai lykätä vaikeita kysymyksiä myöhemmäksi.

Presidentti J.K. Paasikiven sanoin ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”. Tosiasia on se, että nykyiset päättäjämme tuudittavat äänestäjät kauniisiin valheisiin ja tarttuvat machiavellistisesti valtaan. Mitä ylemmäs mennään, sitä laskelmoivammaksi ja lipevämmäksi asiat menevät. Hyvinvointimme on kasvavaa velkaa, joka on vielä joskus pystyttävä maksamaan. Minulla on kuitenkin vilpitön usko siihen, että äänestäjät ovat valmiita ryhtymään kestävyystalkoisiin, jos vain päättäjillä olisi rohkeutta saada se aikaiseksi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu