Ei virolaisia takseja Suomeen

Suomen taksit ovat maailman parhaita. Missään päin maailmaa ei ole niin hyviä ja ammattitaitoisia, rehellisiä, auttavaisia ja kielitaistoisia taksikuskeja kuin Suomessa. Myös Suomen taksien autokanta on maailman valioluokkaa. Taksilla ajaminen Suomessa on ennen kaikkea turvallista. Eikä ole liian kallista.

Taksiautoilun vapauttaminen ja kilpailuttamien ei ole Ruotsissa alentanut taksin hintoja. Päinvastoin hintahaarukan yläpää on venynyt jopa kasinkertaiseksi oikeasta hintatasosta. On erittäin epämiellyttävää ottaa taksikyyti, kun ei ole tarkkaa tietoa paljonko kyyti maksaa, onko mittari päällä ja mikä taksamittari taksissa edes on, kusettaako kuski ajamalla ylimääräisiä kilometrejä korttelin ympäri, onko kuskilla edes ajokorttia tai ajolupaa ja päästäänkö koskaan perille. Tästä on karvaita kokemuksia heti Tukholmaan saavuttua.

Olen valmis maksamaan taksikyydistä vaikka vähän enemmän, jos tiedän, että kyyti on turvallinen, maksu oikea ja mittarin mukainen ja pääsen varmasti suorinta tietä perille, vaikka nukahtaisin takapenkille. Tämä onnistuu kyllä suomalaisessa taksissa, mutta ei aina muualla, ei ainakaan Virossa.

Kilpailulainsäädännön ulottaminen ruohonjuuritasolle ja yltiömäinen kilpailuttaminen ei hyödytä ketään. Hinnat eivät välttämättä laske ja vaikka laskisikin jonkin verran, niin tilalle saadaan työttömiä suomalaisia taksikuskeja, ammattitaidottomia ulkomaalaisia taksiyrittäjiä, joiden kyydissä on mukavuus ja turvallisuus kaukana. Taksien vapauttamien ei tule hyödyttämään meitä suomalaisia, virolaisia kylläkin. Niinhän on tapahtunut jo monella muullakin alalla ja omat vaikeutemme vain kasaantuvat.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288687718413.html

JaakkoJuhaniOjaniemi

Dipl.ins. Liikkuu luonnossa, lukee ja kirjoittaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu