Miksi ilmastonmuutoksen hyödyistä ei saa puhua?

Lapin Kansan pääkirjoitus 19.10.2014 ottaa terävästi kantaa uskontoon nimeltä ilmastonmuutos.  Ilmastonmuutoksen uhkakuvilla tehdään tuhansilla miljardeilla euroilla liiketoimintaa. Jokaiselta poliitikolta vaaditaan ilmastonmuutokseen uskomista edetäkseen poliittisella uralla, EU:n virkamiehistä puhumattakaan. Yhtään hallitusta ei Euroopassa voida muodostaa ilman mainintaa ilmastonmuutoksen torjumista. Jostakin syystä ilmastonmuutoksen hyödyistä ei saa puhua.

http://www.lapinkansa.fi/Mielipide/1194934210614/artikkeli/ilmastonmuuto…

Puolet tiedemiehistä uskoo ilmastonmuutokseen. Toinen puoli on erittäin skeptinen ainakin ihmisen vaikutuksista ilmastonmuutoksen etenemiseen.

Jos ilmastonmuutoksen eteneminen on kiinni globaaleista CO2-päästöjen lisääntymisestä, niin ei tarvitse olla edes mikään tiedemies havaitakseen eri CO2-päästöjen tilastoista ja tutkimuksista, että ilmastonmuutos toteutuu, teimmepä itse mitä tahansa.  

Miksi siis tuhlaamme tuhansia miljardeja euroja sellaisen uhan poistamiseen, jolle emme voi mitään? Miksi emme valmistautuisi ilmastonmuutokseen ja ottaisimme siitä kaiken hyödyn itsellemme? Miksi emme saa edes keskustella tästä?

Suomessa ilmastonmuutos on sama asia kuin Neuvostoliitto sodan jälkeen aina 1990-luvun alkuun saakka. Neuvostoliittoa ei saanut kyseenalaistaa. Jokaisen poliitikon täytyi puolueesta riippumatta julkisesti ylistää Neuvostoliiton ylivertaisuutta, vaikka olisi ollut kuinka eri mieltä. Eduskunnassa ei ollut kuin kolme poliitikkoa, jotka uskalsivat olla sen aikaisen mantrana kanssa eri mieltä: Tuure Junnila, Kullervo Rainio ja Georg Ehrnrooth.

Suomen pitäisi laittaa taloutensa kuntoon, että voimme vastaanottaa ilmastonmuutoksen negatiiviset asiat ja satsata toisaalta niihin asioihin, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa positiivisesti. Mutta miten? Nykyeduskunnassa ei löydy yhtään kansanedustajaa, joka uskaltaisi olla julkisesti samaa mieltä kuin Lapin Kansa.

JaakkoJuhaniOjaniemi

Dipl.ins. Liikkuu luonnossa, lukee ja kirjoittaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu