Tuulivoima saastuttaa – SF6-päästöt 1 300 000 henkilöauton verran

Englannissa tehdyn laajan tutkimuksen mukaan pahin saastuttaja tuulivoimarakentamisessa on muuntamoasemien ja kytkinlaitteiden eristeenä käytetty rikkihexafluoridikaasu (SF6), joka on 23 500 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin CO2. Tutkimuksen mukaan vuonna 2017 tämän kaasun lisäys ilmakehään yksinomaan Euroopassa vastaa 1 300 000 henkilöauton päästöjä.

https://www.bbc.com/news/science-environment-49567197

Suomen Tuulivoimayhdistys, tuulivoimayhtiöt ja muutamat vihreät poliitikot kirjoittavat tämän tästä valheellisesti ylistäviä artikkeleita tuulivoiman erinomaisuudesta poistaa ilmakehän saasteita ja näin hoitaa Suomen osuus ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Jopa tuulivoimaprojektien kaava- ja yva-selostuksissa valehdellaan, että jokainen rakennettava mylly vähentää tehonsa verran hiilivoimaa. Tulkoot nyt taas kerran sanotuksi, että tämä kaikki on täyttä puppua, valetta. Ihmiset, älkää uskoko näitä vääriä profeettoja, ne haluavat vain teidän rahanne.

Suomen tuulivoiman säätövoima on oma ja Ruotsista ostettu vesivoima. Vihreä sähkö korvaa siis vihreän sähkön ja tässä yhtälössä CO2-päästöjä ei poistu ilmakehästä yhtään ainoata grammaa. Ainoa ero on se, että esimerkiksi Ruotsista ostetun vesivoiman hinta on 30 – 40 €/MWh, mutta tuulivoimasta joudumme pulittamaan 83,5 €/MWh.

Kun huomioidaan tuulivoimarakentamisen betonin, teräksien valmistuksen, harvinaisten metallien valmistuksen, kuljetusten ja itse rakentamisen CO2-päästöt ja toisaalta laajat hiilinielujen poistumiset, tuulimyllyt eivät koko elinainakaan pysty kompensoimaan niiden rakentamisen aiheuttamia CO2-päästöjä taseessa. Tämä tarkoittaa, että tuulivoimarakentaminen vain lisää päästöjä ilmakehään.

Aivan viimeisin tutkimus on vielä karmeampaa luettavaa. Englannissa tehdyn laajan tutkimuksen mukaan pahin saastuttaja tuulivoimarakentamisessa on muuntamoasemien ja kytkinlaitteiden eristeenä käytetty rikkihexafluoridikaasu (SF6), joka on 23 500 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin CO2. Tutkimuksen mukaan vuonna 2017 tämän kaasun lisäys ilmakehään yksinomaan Euroopassa vastaa enemmän kuin 1 300 000 henkilöauton päästöjä.

Voidaan siis todeta, että tuulivoimarakentaminen on lisännyt entisestään SF6-päästöjä, jotka aiheuttavat joka vuosi yli 1 300 000 auton saasteiden lisäyksen ilmakehään. Tällainen ennätyssaastuttaminen pitää heti lopettaa eikä uusia myllyjä pidä enää rakentaa. Vanhat myllytkin olisi hyvä purkaa pois ja romuttaa. Viranomaisten pitää puuttua välittömästi Tuulivoimayhdistyksen ja tuulivoimarakentajien antamaan väärään informaatioon – valeuutisiin.

JaakkoJuhaniOjaniemi

Dipl.ins. Liikkuu luonnossa, lukee ja kirjoittaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu