Etelän maat hamuavat jälleen Suomelta ilmaista rahaa.

HS kirjoittaa tänään 25.4.2020  Etelä-Euroopan avustamisesta kun on koronakriisikin. Suuret EUn johtajat kun ovat avustamista pohtineet.

Jutussa mainitaan: ”Mutta kyllä se silti tarkoittaa totuuden tunnustamista: jäsenmaiden on avustettava enemmän toisiaan, jotta koko integraatio ei murentuisi.” Tarve saada ilmaista rahaa ei kyllä ole mikään totuus mutta eihän tietenkään yrittänyttä laiteta. Hullu ei ole se joka pyytää vaan joka antaa.

Selvästi hieman unohtuu, että ihan kaikki Euroopan maat, myös Suomi ovat ahtaalla koronan takia. Myös laskun maksun aika tulee.

Selvästi nyt yritetään liukkailla puheilla imuroida rahaa. Tällaiselle ei saa antaa periksi. Jos integraatio normaalin taloudenhoidon takia murentuu niin se ei ole minkään arvoista. Silloin se saa murentuakin.

Vanhan viisauden mukaan ”Hullu mies syö enemmän kuin tienaa”. Vielä hullumpi on se joka alkaa rahoittaa sen syömisiä.

EU ei ole mikään siipeilijöiden sosiaalitoimisto. Ainoastaan rehellinen halu kehittyä, työ, yrittäminen, hidas edistyminen, opiskelu ja ponnistelu tuovat menestyksen. Tämä pätee myös EUssa. Menestystä ei tuo välistäveto, latten latkiminen ja tyhjänpäiväinen viisastelu nurkkakuppiloissa muiden siivellä vaan suomalaistyylinen työ, säästäväisyys ja kurinalainen elämä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu