EUn talousasiantuntijat ilmoittavat: EUn paketti ei ole kertaluonteinen

HS kirjoittaa: ”Valtiovarainministeriön mukaan EU:n elpymispaketti toisi Suomen talouskasvuun pienen pyrähdyksen mutta jo vuonna 2026 bruttokansantuote olisi palautunut perusuralleen. Jäljellä olisi lähinnä vain lasku.”

Tämä on vastoin sitä mitä paketista on kansalle eduskunnassa kerrottu. Siellähän on tuotu esiin että Suomen vienti alkaa mahtavasti paketin seurauksena vetää.

Hallitus on ilmoittanut perustavansa päätöksensä tieteeseen. Matematiikkakin on tiede ja vieläpä tieteistä tarkin. Tässä asiassa hallitukselle tiede näyttää olevan sivuseikka.

Tämän päivän 11.5.2021 Iltalehdessä mainitaan että Euroopan komission johtavat talousasiantuntijat arvioivat että unionin elvytyspaketista voi onnistuessaan tulla pysyvämpi toimintamalli. Suomen veronmaksajat joutuisivat siis jatkuvalla syötöllä kustantamaan etelä-Euroopan taloutensa huonosti hoitaneiden maiden leveää elämää.

Saamieni tietojen mukaan paketista käydään eduskunnassa tänään lopullinen keskustelu ja huomenna 12.5.2021 asiasta lopullisesti äänestetään. Keskustapuolueen kentällä pakettia vastustetaan. Pakettia kannattavat keskustan edustajat voivat saada parin vuoden päästä vaaleissa kylmää kyytiä eli pudota eduskunnasta, kepun puheenjohtaja voi samassa rytäkässä vaihtua ja äänestäjät äänestää pakettia nyt vastustaneita edustajia. Kokoomus on onneksi käytännössä antanut edustajilleen asiassa vapaat kädet mikä on viisas päätös.

Äänestys ratkaisee Suomen kehityksen suunnan: luisuuko Suomi pitkän päälle EUn maakunnaksi vai olemmeko jatkossakin itsenäinen maa. Tällainen on kallis hinta maksettavaksi Marinin ja Tuppuraisen tulevista hillotolpista.

+23

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu