Huonosti käyttäytyvä nainen – Li Andersson – älkää tehkö niin kuin minä teen – tehkää niin kuin minä sanon

Torstain A-studiossa nähtiin kiivasta sananvaihtoa, kun hallituksen ilmastokiimainen politiikka kuumensi puoluejohtajien keskustelua.Studiossa vieraana olivat vihervasurihallituksesta Katri Kulmuni (kesk.) ja Li Andersson (vas.) sekä oppositiosta Jussi Halla-aho (ps.) ja Petteri Orpo (kok.)

Keskustelu kärjistyi, kun puheenaiheeksi nousi hallituksen ilmastokiimassaan perustama rahasto ja uudet päätökset päästöjen vähentämiseksi. Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Petteri Orpon mukaan ilmastopolitiikan suurin ongelma on vaalipuheiden ja konkreettisten tekojen välinen kuilu. Hänen mukaansa teollisuuden ohjaaminen pois fossiilisista polttoaineista on hallitukselta hyvä teko, mutta ilmastorahasto on hänen mielestään ainoastaan yksi yritystuen muoto. Hyvin sanottu ja asiaa.

 

Tähän Jussi Halla-aho jatkoi, ettei hallituksen epäonnistuminen puheiden ja tekojen yhteensovittamisessa ole huono asia.

– En lähtisi ehkä nokittelemaan hallitusta siitä, että käytännön toimenpiteet ovat jääneet vaisummiksi kuin mitä hurjimmissa visioissa maalailtiin. Se on Suomen kannalta hyvä asia.

– Tämähän on suora seuraus siitä, että hallituksen sisällä on erittäin voimakasta ristivetoa. Keskusta pyrkii puolustamaan alueellisia näkökohtia ja vihervasemmisto taas sellaista politiikkaa, joka käytännössä johtaa siihen, että alueet Suomessa muuttuvat vähitellen asuinkelvottomiksi ja ihmisten on pakko keskittyä kaupunkeihin, Halla-aho jatkoi.

Li Andersson ei sulattanut Halla-ahon kommenttia, vaan vaati häneltä esimerkkiä.

Tuo on aivan suoraan sanottunapaskapuhetta jatkaen Onko sinulla yhtäkään esimerkkiä siitä, millä tavalla me olisimme tehneet sellaista politiikkaa tämän vaalikauden aikana, mikä olisi tarkoittanut sitä, että alueet muuttuvat asuinkelvottomiksi?

Halla-aho vastasi, ettei hallitus ei voi saavuttaa hiilineutraaliustavoitettaan kurittamalla yksityisautoilua ja omakotiasumista, koska silloin kustannusnousut kohdistuvat suurten kaupunkien ulkopuolella asuviin ihmisiin.

 

Epämiellyttävä totuus kuitenkin vihervasurihallituksessa olevan ja kuin pyy maailmanlopun edellä kutistuvan Kepun kannalta on että valtiovarainministeriön budjettiehdotus aikoo korottaa bensiinin ja dieselin litrahintaa ensi vuoden elokuussa 6,5 senttiä, MTV uutisoi Veronmaksajain Keskusliiton tekemistä laskelmista. 17 000 kilometriä vuodessa bensa-autolla kulkevalle se tietää 77 euron lisäkustannusta. Dieselautoilijalle se tarkoittaa 66 euroa lisäkuluja autoiluun. Tämähän on vasta alkua ja lisää bensaveron nostoja on tulossa. Tämähän tarkoittaa suomeksi sanottuna lähtemistä tielle jolla syrjäseudut autioituvat vauhdikkaasti Kepun siunauksella SDPn vihreiden ja vasemmistoliiton iloksi.

Hallitusohjelman mukaan perusturvan parantaminen sekä tuloverotuksen keventäminen kompensoivat polttoaineverotuksen nousua pienituloisille. Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtajan mukaan vastaantulo ei ole riittävä, kun palkansaajien tulojen verotus kiristyy ja palkasta jää entistä vähemmän käteen. Normaalikeskituloisillehan tätä ei millään kompensoida. Kun samanaikaisesti keskituloisten asumiskustannukset, kiinteistöverot, välilliset verot nousevat ja kela-korvaukset supistuvat rokottaa vihervasurihallitus ylimitoitetussa ilmastokiimassaan Suomen palkansaajia kupparin lailla. Tämähän tarkoittaa suomeksi sanottuna että syrjäseudut autioituvat sosialistien apupienpuolueen Kepun siunauksella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu