Marinin hallitus aiheuttamassa jättityöttömyyden

Kokoomus ja oppositio ovat jatkuvasti komentaneet Marinin hallitusta  tekemään ns. temppupäätösten sijasta todellisia päätöksiä joilla työllistävien yritysten toiminnan ympäristöä parannetaan.

Julkisen puolen turhia kustannuksia tulisi karsia ja priorisoida mikä on todella tärkeää. Liikennepolttoaineiden hintoja tulisi laskea, sähköveroa alentaa, tuloverotusta ja yritysverotusta alentaa ja tehdä työnteko aina kannattavaksi sosiaalituella elämiseen verrattuna.

Mutta mitä Marinin hallitus on tekemässä?

Liikennepolttoaineiden hintoja ja muita veroja korotetaan ilmastokiihkoilun nimissä, samoin sähköveroa. Marin on myös ilmoittanut että veroja korotetaan jatkossa kautta linjan, mutta sen sijaan sosiaaliturvan väärinkäyttöön ei puututa. Mitään todellisia työllistämiskeinoja ei ole myöskään esitetty.

Lähipiirissäni esim. eräs nuorimies on selkeästi ilmoittanut, ettei työnteko kiinnosta kun hän voi lomailla sosiaaliturvan varassa nytkin Las Palmasissa ja asustella asumistuen avulla yksiössä etelä-Helsingin arvoalueella ja tämä kaikki siis käymättä töissä.

Menoja on kyllä massiivisesti lisätty. Etelä-Euroopan maille annetaan 3.4 miljardia eli vähän yli tonni jokaista suomalaista perhettä kohti. Lisäksi aiotaan toteuttaa Suomen 300 kunnan päälle turhat maakunnat jotka nielevät vuosittain miljarditolkulla rahaa.

No mitkä ovat hallituksen päätösten seuraukset?

Jämsän paperitehdas lopettaa toimintansa ja massiivinen määrä muita irtisanomisuutisia on tulossa. Työttömyys on paisumassa valtavaksi.

Onko hallitus oppinut tästä mitään. No ei.

UPMn pääjohtaja Pesonen esitti selkeästi Jämsän tehtaan lopettamiseen johtaneet syyt. Syynä on yksinkertaisesti liian kallis toimintaympäristö. Kuitenkin Marin on suhtautunut ikään kuin Jämsän tehtaan sulkeminen johtuisi jonkinlaisesta UPMn pahantahtoisuudesta ja ahneudesta taikka etteivät UPMn Pesosen tehtaan sulkemiselle esittämät syyt pitäisi paikkaansa. Kaiken huipuksi Marin esitti työpäivän lyhentämistä mikä lisäisi yritysten kustannuksia 25 %.

Kuitenkin yksinkertainen totuus on: UPM ei taatusti sulje tehdasta joka tuottaa yritykselle voittoa ja rahaa. Jämsän tehdas oli tappioputkessa ja siksi se suljettiin. Paras asiantuntija tässä asiassa on UPMn Pesonen joka faktoihin nojautuen teki päätöksen tehtaan sulkemisesta eivätkä jotkut muut ns. asiantuntijat.

Toivottavasti elämä opettaa hallituksen poliitikoille muutakin kuin hiljaa kävelemään. Pesonen on tässä ja koko yritystoiminnan kannattavuutta koskevassa asiassa ehkäpä Suomen paras asiantuntija ja hänen mielipiteitään kannattaa hallituksen jatkossa kuunnella erittäin tarkkaan.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu