Marinin ilmastohörhöilyn uhrit: Kaipolan paperitehdas ja Naantalin jalostamo.

Nesteen jalostamosta uhkaa tulla jo toinen iso ilmastopolitiikan uhri. Ensimmäinen oli Kaipolan paperitehdas ja nyt toinen uhkaa tulla Naantalin Nesteen jalostamosta.

Marinin hallituksen suunta on ollut vahvistaa energiamarkkinoiden muutosta, jossa ilmastotoimien rooli on kasvanut teollisuuden kilpailukykyä suuremmaksi. Tämä vähentää perinteisiä teollisuuden työpaikkoja.

Neste perusteli maanantaina mittavia yt-neuvotteluita koronapandemian ja fossiilisten öljytuotteiden kysynnän vähenemisellä. Lisäksi taustalla on Vaasan hallinto-oikeuden päätös viime vuoden elokuulta, Oikeuden päätöksessä todettiin, että seuraava ympäristölupa jalostamolle vaatii Nesteeltä investointeja uuteen, päästöjä vähentävään tekniikkaan. Tämä päätös aiheutti nyt YTt ja Naantalin jalostamon lopettamisen valmistelut.

Suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä siis tuhotaan idealismilla. Marin on vihreiden ilmastohörhöjen komennossa ja hourailee 6 tunnin työpäivistä, eikä arvosta työntekoa ja kansallista intressiä.

Vaikutukset Varsinais-Suomeen ja Naantaliin olisivat kovia. Suurimmat kustannukset maksaisivat tavalliset työtä tekevät ihmiset ja yhteiskunta. Oppositio on varoittanut hallitusta ja julkistanut listan työllisyystoimista mutta neuvot eivät kelpaa. Samanaikaisesti Kepun uusi pj. Saarikko kehottaa oppositiota olemaan ”optimistinen” ja vääntämään ”hymyä naamaan”. 

Alihankintaketju mukaan lukien puhutaan  tuhansista työpaikoista. Jalostamo aiotaan lopettaa vaikka suuria investointejakin on tehty, muun muassa yksi koko Itämeren syvimpiä väyliä Naantaliin. Missä on yritysvastuu ja yhteiskuntavastuu kun enemmistö omistuksesta on edelleen suomalaisissa käsissä. Neste tekee miljardien eurojen tulosta ja vuonna 2015 tehdyt investoinnit ovat merkittävästi parantaneet tuloskehitystä ja resurssitehokkuutta myös Naantalissa,

Herätys Marin ja Vihreät, ilmastopäästöt moninkertaistuvat kun Suomen teollisuuden työpaikat lopetetaan tai ulkoistetaan ilmastokiihkoilun nimissä Kiinaan, Intiaan ja muihin halpamaihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu