Marinin oudot vero- ja koronaulostulot

Sanomatalon vaalitentissä Marin päästeli suustaan kaksi sammakkoa.

Hän ensinnäkin väitti että korona johtuu ilmastonmuutoksesta. Tätä ei tarvitse edes kommentoida.

Toisekseen Marin ehdotti että verotusta Suomessa kiristetään muuttamalla kunnallisvero progressiiviseksi.

Onkohan Suomen ongelmana politiikassa että sievillä kasvoilla ja itsepäisyydellä ilman kunnon käsitystä realiteeteista pääsee liian helposti politiikan huipulle?

Fakta on että Suomessa puolet eli noin 50 % ihmisistä maksaa yhdeksänkymmentä eli numeroina 90 % tuloveroista. Tästä on tehty aivan tuore selvitys. Jos jostain eriskummallisesta syystä Marinin ehdotelmat toteutuisivat niin pahimmassa tapauksessa puolet ihmisistä maksaisi lähes kaikki eli 100 % tuloveroista. Toinen tulonsaajista puoli ei maksaisi yhtään tuloveroja.

Tämähän olisi aivan posketonta. Aidosti outoa on että medioihin pesiytyneet sossutoimittajat puolustelevat perusteettomasti Marinin tolkuttomimpiakin ehdotuksia.

Mitä suurempi osa palkasta menee veroihin sen vähemmän on intoa kehittää itseään, parantaa ammattitaitoaan ja pyrkiä parempaan työhön, kun ihan muut saavat käyttöönsä ne lisääntyvät tulot. Tämä ei selittelemällä muuksi muutu.

Suomessa tuloveroprogressio on noin 2.5 % korkeampi kuin Ruotsissa. Suomen veroaste on noin 42.5 %, EU-15 maiden keskiarvo noin 38.5 % ja OECD-maiden noin 34 %.

Suomen korkea veroaste johtuu liian suuresta valtion ja kuntien hallinnosta. Tärkein tehtävä on järkeistää julkinen hallinto Suomessa ja supistaa se oikean kokoiseksi. Maakuntia ei sotea varten Suomessa tarvita. Sote tulee hoitaa kuntien yhteistyöllä ja samalla kuntien määrä tulee pudottaa 100 kuntaan. Toisekseen turhista menoista jotka eivät hyödytä suomalaisia kuten esim. korruptoiva kehitysapu ja sukupuolineutraalit liikennemerkit tulee luopua. Näin säästetyillä rahoilla tulee alentaa Suomen palkansaajien verotusta eikä lähettää näitä rahoja EUn paketeilla etelän EU-maihin.

Ylisuurta julkista hallintoa karsimalla, luopumalla turhista menoista ja siirtämällä veroja alentamalla paljon pääomia yksityiselle puolelle saadaan aikaan ns. sisäinen devalvaatio jolloin palkkoja ei tarvitse nostaa. Tällöin yksityisen puolen työpaikat lisääntyvät ja palkansaajien käteenjäävät tulot kasvavat ilman mitään palkankorotuksia ja samalla valtion tarve ottaa velkaa vähenee. Oleellisinta on että hyvinvointivaltion rahoituspohja eli Suomen globaali kilpailukyky tällöin paranee ja syntyy positiivinen kasvun ja kehityksen kierre Suomen talouteen.

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu