Marinin sosialismi tuhoaa Suomen talouden

Sosialismissa valtio kuppaa veroina rahat ja sosialistipoliitikot määräävät niiden käytöstä, markkinataloudessa verotus on alhainen ja vapaat yksilöt määräävät itse rahojensa käytöstä.

Demaripoliitikot mukaanlukien Sanna Marin unelmoivat silti sosialistisesta Suomesta.

SDPn puolueohjelmassa sosialismista mainitaan että ”Vaikka Suomen sosialidemokratia ei ole suinkaan mikään yksipuolisesti marxilainen puolue, niin se rakentuu Marxin luoman sosialistisen, kansainvälisen työväenliikkeen teorian pohjalle ja on nykyaikaisen sosialidemokratian hengen mukainen sosialistinen työväenpuolue” ja edelleen ……..”Sosialismi on muuttunut kiinteästä talous- ja yhteiskuntajärjestelmästä määrätietoisesti talouselämään vaikuttavaksi toiminnaksi, jossa sovelletaan käytäntöön sosialistisia periaatteita.”

Sosialistisia maita ovat nyt mm. Pohjois-Korea ja Venezuela sekä Kuuba. Niissä yksityisyritteliäisyys on kriminalisoitu ja valtio ohjaa tuotantoa ja taloutta. Kansa elää alistettuna köyhyydessä ja koko järjestelmää leimaa toivoton kurjuus. Sosialismi ei siis toimi, eikä ole koskaan missään toiminut. Erityisen selvästi markkinatalouden ylivoima näkyy siinä että Kiinan talous alkoi kasvaa heti kun markkinatalouden opit otettiin siellä käyttöön.

Silti SDP haluaa sosialismin Suomeen ja etenee kohti sitä mm. Kepun tuella nykyisessä hallituksessa.

Yksi nykyhallituksen sosialismin eli valtion taloudellisen roolin kasvattamisen ilmentymiä on Marinin hallituksen holtiton velanotto ja vastikkeeton veronmaksajien rahan kippaaminen ulkomaille. Marin on myös ilmoittanut että hän haluaa lisätä sosialismia eli nostaa Suomen jo nyt maailman korkeinta veroastetta.

Valtion budjettia sosialistisesti lisävelalla paisuttamalla ei kenellekään voida järjestää sossujen unelmoimaa ”parempaa elämää”. Jos esim jokaisen suomalaisen asuntokunnan tuloja haluttaisiin kasvattaa valtion budjetin kautta 1000 eurolla kuukaudessa se maksaisi noin 2 700 000 000 euroa kuukaudessa. Koska noin puolet valtion 60 000 000 000 budjetista kuluisi tähän Suomen veroastetta olisi nostettava suunnilleen puolitoistakertaiseksi. Suomen veroaste on kuitenkin jo nyt maailmaennätystasoa eli noin 43 %. Veroaste olisi siis nostettava noin 62 % prosenttiin kun se on OECD-kilpailijamaissamme keskimäärin noin 34 %, Virossa 33 % ja Saksassa 38 % eli sahaamme jo nytkin omaa oksaamme. Jokainen ymmärtää että Suomen kilpailukyky romahtaisi täysin samantien ja olisimme pian jok´ikinen sosiaaliluukulla ja anelemassa valtion armopaloja.

Ainoa oikea tie on sopeutua kansainväliseen markkinatalouteen ja parantaa jatkuvasti tuottavuutta ja kilpailukykyä. Tämä onnistuu karsimalla reippaasti julkisia menoja ja laskemalla tällä tavoin Suomen veroastetta nykyisestä 43 %:ista noin 34 %:in kilpailukykyiselle tasolle. Näin rasvataan rattaat, houkutellaan yrityksiä investoimaan Suomeen ja tällä tavoin saada aikaan täystyöllisyys. Silloin unelmat toteutuvat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu