Presidentti Niinistö haluaa lisää muskeleita EUlle – mitä Suomi voi tehdä?

Presidentti Niinistö sanoi puheessaan suurlähettiläspäivillä että EU tarvitsee lisää voimaa. Voima taas edellyttää Niinistön mukaan ”yhtenäisyyttä, päättäväisyyttä, sitoutumista yhteisesti valittuun linjaan ja toimeenpanokykyä”.

Miten Suomi voi omilla päätöksillään edesauttaa tämän toteutumista?

Suomi ei ole ihan sadan prosentin länsimaa koska emme ole mukana lännen yhteisessä puolustusliitossa, jossa kaikki oikeat länsimaat ovat. Tämä näkyy monessa yhteydessä kun Suomi on rankattu vasta hännänhuipuksi Natomaiden jälkeiseen porukkaan jossa ovat mm. Venäjän harmaan vyöhykkeen muut harvalukuiset nykyiset lähiulkomaat Ukraina ja Georgia. Ruotsi ei kuulu näihin maihin koska sillä ei ole YYA-menneisyyttä kuten Suomella.

EUn yhteistä puolustusta ei kumma kyllä tarvitse keksiä uudestaan kun se on jo keksitty. EUn yhteinen puolustus on Nato jossa käytännössä kaikki EUn jäsenmaat paria kummajaista kuten Suomi lukuunottamatta ovat mukana.

Jos Suomi aidosti haluaa omalta osaltaan parantaa ja syventää EUn yhteistoimintaa ja voimistaa EUta niin hyvä keino toteuttaa tämä on liittyä Natoon.

Missään muussa maassa kuin suomettuneessa ja kekkoslovakian tunnelmissa edelleenkin elävässä Suomessa ei vakavassa mielessä puhuta EUn yhteisestä puolustuksesta. Suomessa keskustelua EUn yhteisestä puolustuksesta käydään siksi että sen avulla Suomen Nato-jäsenyyden vastustajat saavat keppihevosen jolla voi viivyttää loputtomasti Natoon liittymistä viemällä keskustelun sivuraiteelle.

Suomen tulee liittyä Naton jäseneksi. Kun presidentti ilmoittaa että Suomelle on maan turvallisuuden kannalta tarpeellista hakea Naton jäsenyyttä, niin tutkimusten mukaan tällöin enemmistö Suomen kansasta tulee olemaan Nato-jäsenyyden kannalla.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu