Presidentti Niinistö nosti kissan pöydälle

Tasavallan presidentti Niinistö otti suurlähettiläspäivillä kantaa EUn päätöksenteon sääntöpohjaisuuteen. Asia on Suomen kannalta erittäin tärkeä. Säännöistä lipsuminen voi luottamuksen samalla  hiipuessa johtaa ajan mittaan EUn hajoamiseen. Näinhän on jo tapahtumassa esim. Italiassa jossa tutkitusti noin 70 % kansasta ei luota EUhun.

Marinin hallitus on nyt esittämässä eduskunnan hyväksyttäväksi EUn elvytyspakettia. Paketissa Suomen eduskunnalla olevaa verotusoikeutta siirrettäisiin osittain EUlle normaalin lain säätämisjärjestyksessä.

Suomen kansa on hyväksynyt EU-sopimuksen mukaisen EU-jäsenyyden eikä nykyisen hallituksen tulkintojen mukaista jäsenyyttä. Suomen kansa ei ole myöskään hyväksynyt eduskunnalla nykyisin olevan verotusoikeuden siirtämistä edes osittainkaan EUlle.

Verotusoikeuden siirtäminen osittain EUlle merkitsee että tulkintoja vähitellen laajentamalla verotusoikeus voidaan siirtää vähitellen kokonaan EUlle jolloin Suomen eduskunta menettää todellisuudessa kokonaan päätäntävaltansa. Verotusoikeudesta luopuminen on siksi ilman muuta perustuslakitasoinen asia. Muu on valetta.

Poliittinen ja taloudellinen itsenäisyys on Suomelle ykkösasia joka on säädetty perustuslaissa. Siitä ei luovuta poliittisen pelin takia. Asiat ovat hyvissä käsissä kun ne ovat omissa käsissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu