Presidentti Trumpin puhe kansallisella rukousaamiaisella 6.2.2020

Suomen tiedostusvälineet antavat tietoisesti väärän kuvan USAn ja presidentti Trumpin politiikasta ja ajattelusta ollen maallistuneita ja ateistisia ja suhtautuen pilkallisesti erityisesti uskontoon. Siksi julkaisen tässä käännöksenä presidentti Trumpin puheen jo 68. kerran järjestetyltä kansalliselta rukousaamiaiselta 6.2.2020 joka antaa kuvan siitä mitä USAssa oikeasti ajatellaan. Mainittakoon että aamiaisella oli sulassa sovussa paikalla myös senaatin demokraattinen puhenainen Nancy Pelosi joka repi senaatissa Trumpin puheen. 

Presidentti Trumpin puhe:

On hienoa olla tuhansien uskovien kanssa 68. vuotuisella kansallisella rukousaamiaisella. Olen ollut täällä lähtien ensimmäisestä kerrasta, jonne minulla oli etuoikeus olla kutsuttu. Olemme olleet yhdessä jo kauan ennen sitä. Ja olemme edistyneet valtavasti. Valtava edistysaskel. Tiedätte mitä olemme tehneet. Mielestäni kukaan ei ole tehnyt enemmän kuin me kaikki yhdessä viimeisen kolmen vuoden aikana. Ja se on ollut kunnia minulle.

Mutta tänä aamuna olemme kokoontuneet yhtenä kansana, siunattuina elämään vapaudessa ja kiitollisina saada palvoa rauhassa. Kuten kaikki tietävät, jotkut erittäin epärehelliset ja korruptoituneet ihmiset ovat koettaneet tuhota perheeni, suuren maamme ja presidenttinne. He ovat tehneet kaiken mahdollisen tuhotakseen meidät, ja siten tehneet pahaa vahinkoa kansakunnallemme. He tietävät, että se mitä tekevät, on väärin, mutta he asettavat oman etunsa suurenmoisen maamme edun edelle.

Viikkoja sitten ja eilen taas rohkeilla republikaanien poliitikoilla ja johtajilla oli viisautta, lujuutta ja voimaa tehdä se, mitä kaikki tietävät olevan oikein. En pidä ihmisistä, jotka käyttävät uskoaan perusteluna sen tekemiselle, jotka tietävät olevan väärin. En myöskään pidä ihmisistä, jotka sanovat ”rukoilen puolestasi”, kun he tietävät, että se ei ole niin.

Niin monet ihmiset ovat loukkaantuneet, ja emme voi antaa sen jatkua. Ja keskustelen siitä vähän myöhemmin Valkoisessa talossa.

Meihin liittyy tänään kaksi ihmistä, joiden usko inspiroi meitä kaikkia: hämmästyttävä, upea ystävämme, varapuheenjohtaja Mike Pence – – ja hänen upea vaimonsa Karen. Kiitos. Kiitos.

Kiitos kaikille täällä oleville suurille poliittisille johtajillemme – joiden kanssa olen työskennellyt niin kovasti viimeisen kolmen vuoden aikana. Ja olemme saavuttaneet niin paljon. Ja läsnä oleville kabinettini jäsenille – ministeri Mike Pompeolle, Mark Esperille, David Bernhardt –  Gene Scalia, Alex Azar, Ben Carson, Dan Brouillette, Betsy DeVos, Robert Wilke ja järjestelmänvalvoja Jovita Carranzalle.

Meihin on liittynyt-  tähän rakastettuun perinteeseen paljon ystäviä. Ja monista todellakin on tullut ystäviä. He ovat poliittisia johtajia. Heistä on tullut suuria ystäviä. He ovat ainoita, joita saan tavata enää. Se ja viholliset ja liittolaiset. Ja meillä on ne kaikki. Meillä on liittolaisia. Meillä on vihollisia. Joskus liittolaiset ovat vihollisia, mutta emme vain tiedä sitä.  Mutta me muutamme kaiken tämän. Mutta kiitos teille kaikille ja kiitos kaikille, että olette täällä.

Haluan toivottaa tervetulleiksi ​​myös ulkomaalaisia ​​arvohenkilöitä yli 140 maasta. Se on jotain. Tuo on jotain. Nykyään kaikkia täällä yhdistää yhteinen vakaumus. Tiedämme, että kansamme on vahvempi, tulevaisuutemme on valoisampi ja ilomme on suurempi, kun käännymme Jumalan puoleen ja pyydämme häntä tuomaan armonsa elämäämme.

Tiistaina puhuin kongressille unionin tilasta ja Yhdysvaltojen suuresta paluusta. Se mitä se on. Maallamme ei ole koskaan mennyt paremmin kuin tällä hetkellä. Taloutemme on vahvin, mitä se on koskaan ollut. Ja niille teistä, jotka ovat kiinnostuneita osakkeista, näyttää siltä, ​​että osakemarkkinat ovat jälleen nousussa tänään.

Muutama minuutti sitten julkistetun Gallup-kyselyn mukaan Yhdysvaltojen tyytyväisyys on kaikkien aikojen korkeimmalla mahdollisella tasolla. Voitko kuvitella? Ja se on peräisin Gallupista – ei ystäviltäni. Yhdeksänkymmentä prosenttia amerikkalaisista kertoo olevansa tyytyväisiä henkilökohtaiseen elämäänsä. Mitä mieltä olet tästä? Eikö se ole jotain? Heidän täytyi tietää, että olin tulossa tänne.

Luomme kaikessa tekemässämme kulttuuria, joka suojelee vapautta ja johon sisältyy uskonnonvapaus.

Kuten sanoin tiistaina parlamentin istuntosalissa, ”Amerikassa emme rankaise rukousta. Emme revi ristejä. Emme kiellä uskon symboleja. Me emme kuohitse saarnaajia. ”Emme kuohitse pastoreita. ”Amerikassa juhlimme uskoa, vaalimme uskontoa, korotamme  äänemme rukoukseen ja nostamme katseemme Jumalan kirkkauteen.”

Niin suuri osa saavutetusta suuruudesta, avatuista mysteereistä, rakentamistamme ihmeistä, kohtaamistamme haasteista ja saavuttamistamme uskomattomista  korkeuksista ovat syntyneet perheidemme ja kansamme rukouksista.

Ennen kuin Amerikka julisti itsenäisyyden, kaikkien 13 osavaltion patriootit kokoontuivat päiviksi paastoamaan ja rukoilemaan. Valley Forgen katkerassa kylmässä Washingtonilla ja hänen miehillään ei ollut ruokaa, tarvikkeita ja hyvin vähän mahdollisuuksia voittoon. Se muistutti minua hiukan vuodesta 2016. Meillä oli hyvin vähän mahdollisuuksia voittoon. Lukuun ottamatta tämän huoneen ihmisiä vain harvat muut uskoivat meidän voittavan. Minä uskoin meidän voittavan. Mutta mitä heillä oli, oli horjumaton usko siihen, että Jumala oli heidän kanssaan. Uskon myös näin. Jumala on tämän huoneen ihmisten kanssa.

Ennen kuin yksi pilvenpiirtäjä nousi New Yorkiin, tuhannet köyhät amerikkalaiset perheet lahjoittivat kaiken voitavansa upea St. Patrick’s Cathedralin rakentamiseksi.
Kun Buzz Aldrin laskeutui kuuhun, hän sanoi: ”Houston, haluaisin pyytää hetken hiljaisuuden.” Sitten hän luki otteen Raamatusta.

Kansakuntamme pitkä kansalaisoikeuksien marssi oli joka vaiheessa uskon, rukouksen ja uskovien omistautumisen innoittama, ylläpitämä ja kohottama.

Uskonyhteisöjen suojelemiseksi olen ryhtynyt historiallisiin toimiin uskonnonvapauden puolustamiseksi, mukaan lukien perustuslaillinen oikeus rukoilla julkisissa kouluissa.

Voimme puhua myös Johnson-muutoksesta. Voimme puhua México-politiikasta. Olemme tehneet paljon. Mutta ryhtyin äskettäin myös toimeenpanotoimiin estääkseen veronmaksajien dollareiden antamista  korkeakouluille ja yliopistoille, jotka levittävät antisemitismiä ja kristinuskoa koskevia huonoja asioita.

Me puolustamme elämän pyhyyttä – elämän pyhyyttä. Ja teemme niin kuin kukaan ei ole koskaan ennen tehnyt sitä tältä paikalta. Sinun on parasta mennä ulos ja äänestää 3. marraskuuta – (naurua), koska siellä on paljon ihmisiä, jotka eivät pidä siitä, mitä teemme.

Ja olemme tekemässä lääketieteellisiä läpimurtoja ennenaikaisten vauvojen pelastamiseksi, koska jokainen lapsi on Jumalan pyhä lahja.

Yhdessä rakennamme maailman vaurainta ja osallistavinta yhteiskuntaa. Nostamme jokaisen rodun, värin, uskonnon ja uskonsuunnan kansalaisia. Tuomme toivoa unohdettuihin yhteisöihin. Ja enemmän amerikkalaisia ​​työskentelee tänään – 160 miljoonaa. Hieman vajaa 160. Vain vähän.  Ajattele sitä: Enemmän amerikkalaisia ​​työskentelee tänään – lähes 160 miljoonaa – enemmän kuin koskaan ennen. Työttömyysluvumme ovat parhaat maamme historiassa.

Tarkempi numero ja numerot, jotka kuulet minun sanovan, jos kuuntelet: afrikkalainen amerikkalainen, aasialainen amerikkalainen, latinalaisamerikkalainen amerikkalainen – parhaat työttömyysluvut maamme historiassa. Naiset – paras 71 vuodessa. Anteeksi. Meillä on sinut pian siellä. Pian se on ”historiallinen”. Minun on pyydettävä anteeksi naisilta; se on vain 71 vuotta.

Mutta parhaat työttömyysluvut ovat – teemme asioita, joiden kukaan ei ajatellut olevan mahdollista. Asetamme ennätyksiä, joita kukaan ei ajatellut olevan saavutettavissa.

Ja antaaksemme entisille vangeille toisen mahdollisuuden elämässä, jonka puolesta  niin monet ihmiset tässä huoneessa ovat työskennelleet niin kauan – veimme läpi rikosoikeudellisen uudistuksen lakiin, ja allekirjoitin sen yhdeksän kuukautta sitten.

Ja se todistaa yhä enemmän, että Amerikka on todella kansakunta, joka uskoo vapahdukseen synneistä. Mitä vankien kanssa tapahtui, on ihme. Vangit tulivat ulos eikä kukaan antanut heille työtä. Ja usein, suurimman osan ajasta – melkein koko ajan – he menivät takaisin vankilaan. Heidät otettiin kiinni tekemässä jotain pahaa. Heillä ei ollut rahaa. Heillä ei ollut toivoa. Heillä ei ollut työtä. Nyt he ovat tulossa mukaan talouskasvuun. Ja työnantajat palkkaavat heitä, ja tietyssä määrin, ehkä myös siksi, että on vaikea löytää työntekijöitä.

Ensimmäisen kerran maamme historiassa,  ​​meiltä on oikeastaan loppumassa työntekijät. Meille on tulossa tuhansia uusia tehtaita. Meillä on autoyhtiöitä, jotka tulevat Japanista ja Saksasta, monista muista paikoista, ja tarvitsemme ihmisiä. Ja työnantajat palkkaavat vankeja, ja he eivät olisi koskaan tehneet sitä, ilman mitä olemme tehneet rikosoikeusuudistuksen yhteydessä. Mutta myös jo aikaisemmin, koska taloudesta on tullut niin voimakas.

Ja nämä vangit ovat tehneet uskomattoman hyvää työtä. Työnantajat sanovat: ”Miksi en tehnyt tätä 20 vuotta sitten?”

Joten on uskomatonta, mitä tapahtuu ihmisille, joille on annettu kaikessa oikeudenmukaisuudessa toinen mahdollisuus ja joskus kolmas mahdollisuus. Ja se on jotain, josta kaikkien tässä huoneessa tulisi olla hyvin ylpeitä, koska olette aina tunteneet niin jo kauan ennen kuin se oli muodikasta. Joten haluan kiittää teitä siitä.

Elvyttäessämme talouttamme uudistamme myös kansallista henkeä. Tänään julistamme ylpeänä, että usko on elävää ja hyvin ja menestyvää Amerikassa. Ja me pidämme sen tällaisena. Kukaan ei muuta sitä.  Sitä ei tapahdu. Niin kauan kuin olen täällä, sitä ei koskaan tule koskaan tapahtumaan.

Jotain, jota ei tehty melkein tarpeeksi – voisin melkein sanoa, että sitä ei tehty ollenkaan – seisomme vainottujen kristittyjen ja uskonnollisten vähemmistöjen puolesta kaikkialla maailmassa – mitä kukaan ei ole koskaan tehnyt.

Viime vuonna Yhdistyneissä Kansakunnissa minulla oli kunnia olla ensimmäinen presidentti, joka isännöi uskonnonvapauden kokousta. Se perustui kaikkien uskonnonvapauteen. Se oli ensimmäinen sen kaltainen koskaan järjestetty kokous Yhdistyneissä Kansakunnissa. Pyysin siellä kaikkia maita torjumaan uskonnollisen vainon kauhistuttavaa epäoikeudenmukaisuutta. Ja ihmiset kuuntelivat.

Ja maat, joille annamme miljardeja dollareita, he kuuntelivat, koska heidän piti kuunnella. On hämmästyttävää, miten se toimii, eikö niin? Että kukaan ei ole koskaan pelannut sitä peliä aikaisemmin.

Viikkoa sitten 21-vuotias nainen, joka nimettiin nimellä Mary, pidätettiin ja vangittiin Iranissa, koska hän kääntyi kristinuskoon ja kertoi evankeliumista muille.

Venezuelassa diktaattori Maduro on pidättänyt kirkon johtajat. USAssa minulla oli kunnia isännöidä Venezuelan todellista ja laillista presidenttiä Juan Guaidóa.  Hyvä mies. Sanoin hänelle, että kaikki amerikkalaiset seisovat Venezuelan kansan kanssa vanhurskassa taistelussaan vapaudesta.

Eilen hallintomme käynnisti Kansainvälisen Uskonnonvapauden Liiton, joka on kaikkien aikojen ensimmäinen uskonnonvapauden edistämiseen tarkoitettu liitto. Se oli jotain. Todella jotain.

Yli 25 maata on jo liittynyt kampanjaamme. Haluan kiittää ulkoministeriä Mike Pompeota sekä suurlähettiläs Sam Brownbackiä, jotka ovat molemmat täällä tänä aamuna, tämän historiallisen aloitteen tekemisestä. Kiitos paljon. Kiitos, Mike.  Kiitos.

Kaikki me täällä tänään vahvistamme nämä ajattomat totuudet: Usko pitää meidät vapaina. Rukous tekee meistä vahvoja. Ja yksin Jumala on elämän kirjoittaja ja armon antaja.

Tänä aamuna meillä on pastori, joka ilmentää uskon ihmettä ja rukousvoimaa: pastori Gerald Toussaint Louisianasta. Pastori Toussaint on armeijan veteraani, kuorma-auton kuljettaja ja pastori. Hän johtaa samaa kirkkoa, jota hänen isänsä johti, Mount Pleasant Baptist Church, joka on ollut yhteisön tukipylväs yli 140 vuotta.

Viime vuonna Mount Pleasant oli yksi kolmesta afrikkalais-amerikkalaisesta kirkosta Louisianassa, joka tuhoutui jumalattoman, vihaa täyttäneen tulipalon aiheuttamassa tulessa.

Kuitenkin tällaisen järkyttävän pahan seurauksena Amerikka todisti kunnioittavan yhtenäisyyden, omistautumisen ja hengen palvelevalle pastori Toussaintille ja hänen erittäin hengelliselle, kauniille seurakunnalleen. Perheet tulivat nopeasti yhteen rukouksessa. Pian ihmiset ympäri Louisianaa tulivat auttamaan kaikin mahdollisin tavoin. Amerikkalaiset kaikissa 50 osavaltiossa ja 20 eri maassa kuulivat asiasta ja he lahjoittivat yli 2 miljoonaa dollaria Mount Pleasantin ja kahden muun kirkon jälleenrakentamiseksi.

Pääsiäisenä sunnuntaina, muutama päivä sen jälkeen, kun hän menetti kirkonsa, kunniatohtori Toussaint saarnasi siitä, mitä se kaikki tarkoitti. Mitä se tarkoittaa? ”Pääsiäiskausi”, hän sanoi, ”on sopiva metafora viimeaikaisiin tapahtumiin. Oli pimeä päivä, jolloin Jeesus ristiinnaulittiin. Oli pimeää kun he polttivat kirkkomme. Se mitä on tapahtunut sen jälkeen on kuin ylösnousemus. ”Vanhat asiat ovat kadonneet, mutta se tulee olemaan aivan uusi alku, ja se tulee olemaan parempi kuin koskaan, pastori. Parempi kuin koskaan. Fantastista.

Ja tänään, vain 10 kuukautta myöhemmin, maa on raivattu. Huolelliset suunnitelmat on tehty, ja ne ovat kauniita suunnitelmia. Ja uuden ja erittäin upean Mount Pleasant -kirkon rakentaminen on alkamassa. Onnittelut.

Pastori sanoo, että olemme rakentamassa uudelleen, koska se on mitä Jeesus tekee. Hän rakentaa uudelleen, hän asuu ja hengittää. Se on se mitä hän tekee. Hän haluaa että tämä  kirkko rakennetaan uudelleen. Se tuhoutui, mutta sitä rakennetaan uudelleen, ja lyön vetoa, että se on todellakin aiempaa isompi, parempi ja mukavampi. Mitä luulette pastori? Onko niin? Ja siinä on teidän kädenjälkenne. Sillä oli ja nyt se tulee jälleen olemaan jopa upeampi. Ja taivaallinen isäsi katsoo sinua nyt ja on erittäin, erittäin ylpeä tekemästäsi työstä. Kiitos paljon. Inspiroit meitä paljon, pastori. Kiitos.

Haluan kiittää kaikkia. Tämä on ollut erityistä. Kerro seurakunnallesi, että – ja kaikille ystävillesi – että maassamme on 350 miljoonaa ihmistä. He ovat ylpeitä amerikkalaisia. Ja he kunnioittavat sitä, mitä teemme, jopa niitä, jotka eivät ajattele niin kuin me, kunnioittavat meitä ja haluavat olla kanssamme. He kunnioittavat taisteluamme ja olemme mukana taistelussa.

Tämän maan uskontoa ja uskontoja kaikkialla maailmassa – etenkin tiettyjä uskontoja – piiritetään. Emme anna sen tapahtua. Aiomme suojella uskontojamme. Aiomme suojata kristinuskoa. Aiomme suojella suurenmoisia pastoreitamme ja rabbejamme sekä kaikkia uskonnollisia ihmisiä, joita niin vaalimme ja joita kunnioitamme.

Amerikka on iankaikkisesti kiitollisuudenvelassa kansakuntamme afrikkalais-amerikkalaisille kirkoille. Siksi se on niin sopiva ja niin – se on yksi syy, miksi valitsimme esimerkiksi tämän nimenomaisen Louisianan kirkon. Sukupolvien ajan he ovat taistelleet rohkeasti oikeudenmukaisuuden puolesta ja nostaneet  kansakuntamme omaatuntoa. Ja olemme kiitollisia tästä kaikesta.

Mutta voin sanoa, että ylittäen sen, olemme kiitollisia tämän huoneen ihmisille rakkaudesta, jota he osoittavat uskonnolle. Ei vain yhdelle, vaan monille  uskonnoille. He ovat rohkeita. He ovat loistavia. He ovat taistelijoita. He pitävät ihmisistä. Ja joskus he vihaavat ihmisiä. Olen pahoillani. Pahoittelen. Yritän oppia.  Se ei ole helppoa. Se ei ole helppoa. Kun he syyttävät sinua tyhjästä, sinun pitäisi pitää heistä? Se ei ole helppoa, ihmiset. Teen parhaani.

Mutta kerron teille, mitä teemme: Palautamme toivoa ja levitämme uskoa. Autamme kaikkia kansalaisia ​​osallistumaan kansalliseen vahvaan jälleenrakentamiseemme. Julistamme, että Amerikka paistaa aina vapauden ja valon maana kaikille maailman kansoille. Haluamme jokaisen kansakunnan katsovan meitä tällä hetkellä. Emme olleet arvostettu kansakunta vain muutama vuosi sitten. Olimme hukassa. Nyt kaikki kunnioittavat jälleen maatamme.

Pyydämme tänä aamuna taivaallista Isää opastamaan askelemme, suojelemaan lapsiamme ja siunaamaan perhettämme. Ja omaksumme koko sydämestämme ikuisesti totuuden, jonka mukaan jokainen lapsi on tasa-arvoinen kaikkivaltiaan Jumalan kädellä.

Kiitos. Jumala siunatkoon sinua. Ja Jumala siunatkoon Amerikkaa. Paljon kiitoksia kaikille. Kiitos. Kiitos.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu