Sanna Marin Time-lehden kannessa

Amerikkalainen Time-lehti on ilmestynyt vuodesta 1923 lähtien. Lehden kansikuvassa on ollut kautta vuosikymmenten lähes poikkeuksetta vain yksi henkilö, joten kanteen pääsyä on pidetty suuressa arvossa. Timen painetulla versiolla oli vuonna 2020 reilut 1,6 miljoonaa lukijaa, joista noin miljoona Yhdysvalloissa. Nyt Time-lehden kannessa komeilee Suomen vihervassarihallituksen keulakuva, kuuluisa veronkorottaja ja sosialistinen vasemmistodemari Sanna Marin.

Marinia kehutaan ”nousevaksi johtajaksi” joka ”antaa toivoa”. Tästä ovat varsinkin kaikki vihervasemmistoa sympatiseeraavat naishenkilöt valtavan innoissaan. Syntymäkaunis voi olla kaunis kun on oma itsensä ja paperista osaa kuka tahansa lukea virkamiesten valmistelemat tekstit kuten Haaviston Pietarin visiitti ja Marinin lukuharjoitukset eduskunnan välikysymyskeskustelussa osoittivat.

On kuitenkin myös sanottu, että ”mikä nopeasti kypsyy se nopeasti mätänee”. Vanha kiinalainen viisaus toteaa myös että ”vasta jonkin asian loppu näyttää oliko alku oikea”. Tästä vinkkelistä rahan lapioimisen vaikutukset EUn avustuspakettiin näkyvät Suomen taloudessa vasta myöhemmin ja silloin on jo monesta syystä liian myöhäistä.

Mene ja tiedä onko Marin päässyt Time-lehden kannessa arvoiseensa seuraan. Vuonna 1938 lehden kannessa komeili vuoden henkilönä Adolf Hitler ja vuonna 1939 kannessa komeili Josif Stalin. Näitä yhdistää kyllä Mariniin se että molemmat olivat sosialisteja, Hitler kansallissosialisti ja Stalin sosialistinen kommunisti. Jos joku nyt sanoo etteivät kansallissosialistit olleet sosialisteja niin vastaan että kyllä olivat. Esim. Mussolini oli aikoinaan Italian sosialidemokraattisen puolueen tärkeitä vaikuttajia.

Toivotaan kuitenkin ettei jälki tule olemaan ihan niin pahaa Suomessa kuin oli Venäjällä ja Saksassa. Korkeintaanhan Suomi menee konkurssiin mutta silloin Marin jo lienee saanut EUlta palkkioksi komissaarin viran.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu