Sosialistihallituksen Sotesta tulee katastrofi – palvelut heikkenevät ja kilpailukyky romahtaa

Nyt sote-keskustelu käy kuumana. Mikropuolue Kepu istuu  sosialistihallituksessa odottaen maakuntahimmelin rahanjako-automaattia jolla se toivoo voivansa lihottaa lilliputtimaista kannatustaan.

Kepun ikuisuusväittämä on etteivät kaupunkiseudut mukamas elätä kunnallisveron siirroilla muuta Suomea. Elleivät ne kerran elätä niin silloinhan mitään kunnallisveron siirtoja muualle Suomeen ei tarvita jos kerta maaseudun elinkelvottomilla kunnilla menee muutenkin niin hyvin että kaupungit ovat mukamas riippuvaisia niistä. Totuus kuitenkin on että kaupunkiseutujen kunnallisveron tuotolla paikataan maaseudun elinkelvottomien kuntien taloutta mutta samalla heikennetään Suomen kilpailukykyä.

Monesti näkee väitteen että pääkaupunkiseudulla veroprosentin voisi nostaa jopa 21-23 %:iin. Mitenkähän oikein on?

Suomen kokonaisveroaste on noin 43 % eli maailmanennätysluokkaa ja se rasittaa yrityksiä ja palkansaajia jo nyt huomattavasti kilpailijamaita enemmän kun elämme globaalissa taloudessa emmekä vain omassa kuplassa. OECD-maiden veroasteen keskiarvo on noin 34 % ja esim. Viron veroaste on noin 33 % ja Saksan noin 38 %.

Sote-uudistuksessa oli alunperin pääpyrkimyksenä palveluiden parantuminen ja miljardisäästöt ettei veroaste nousisi ja kilpailukyky romahtaisi. Nyt on maailmanennätysveroaste päinvastoin kuitenkin nousussa kuten Marin on jo pahaenteisesti luvannutkin. Marinin hallituksen talousnerojen pähkäilyiden ja Kepun maakuntavedätyksen seurauksena verot väistämättä nousevat, palvelut huononevat, kilpailukyky romahtaa ja työttömät ja tulevat polvet maksavat laskun.

Onneksi eduskuntavaalit ovat tulossa jolloin sosialistiset ”talousnerot” saadaan pois hallituksesta, maakuntahimmeli torpattua ja muitakin veroja nieleviä kummeleita voidaan toivottavasti alkaa purkamaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu