Suomen kuntien kurjuuden syyt

Kunnat ovat riippuvaisia siitä miten valtiolla menee. Kunnallisten palveluiden rahoitus pysyy pystyssä tai kaatuu sen mukaan miten koko maan taloudella menee. Vihervasemmiston päästyä valtaan alkoi Suomen talouden vapaa pudotus. Valtio on massiivisesti velkaantunut hirmusummilla. Tätä velkarahaa on mm. kipattu EU paketin myötä noin 4 miljardia muiden maiden veronalennusten ja kansalaispalkan ja muun rilluttelun rahoittamiseen.

Tämän taustalla on se, että Suomen vihervasemmistolaiset valtakunnanpoliitikot ja heidän hengenheimolaisensa, joihin sokeasti luotimme, ovat meidän puolestamme kytkeneet työmarkkinoiltaan riitaisan Suomen eurovaluutta-alueeseen, velkaannuttaneet valtion tolkuttomasti mm. sallimalla velkaa kasvattavan haittamaahanmuuton, kiristäneet yritysten ja palkkaverotuksen OECDn tilastojen mukaan lähes maailman korkeimmaksi, jättäneet euron takia välttämättömän sisäisen devalvaation eli työllisyystoimet tekemättä, ottaneet käyttöön suhteellista kilpailukykyä heikentävän ”maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan” ja sallineet globaalin kilpailukyvyn romahduttavat palkankorotukset. Tällä tavoin on Suomen vihervasemmisto Kepun avustuksella aiheuttanut Suomen kuntien nykyisen kurjuuden.

Oudointa on, että lääkkeeksi tarjotaan Sote-”uudistusta”. Sote ei paranna vaan heikentää palveluihin pääsyä ja tuo uuden neljä miljardia maksavan hallintohimmelin joka korottaa veroja ja heikentää edelleen kilpailukykyä.

Koska vaikeudet ovat itse aiheutettuja niistä voi myös päästä eroon kun niistä päätetään päästä eroon. Onneksi vihervasemmiston politiikalle on olemassa vaihtoehto. Vaaleissa tavataan.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu